Fortuna Sittard – NAC = 1-2

Op zondagmiddag voetballen. In de vorige eeuw was dit eigenlijk doornormaal maar ergens ‘along the road’ is de standaard speeldag in de Jupiler League de vrijdagavond geworden. Commercie ten grondslag aan deze ingrijpende wijziging. TV gelden en er zouden daadwerkelijk meer mensen naar het stadion komen. Het zal allemaal wel.

De realiteit deze dagen in Sittard-Geleen is dat afgelopen jaren de supporters het stadion zijn uitgejaagd en menigeen krijg je niet meer terug. Alleen aansprekende resultaten kunnen het tij laten keren. Hiervoor zijn dus ook aansprekende tegenstanders nodig en laat nu net deze zondagmiddag grootmacht NAC Breda op bezoek komen. Een uitgelezen mogelijkheid dan ook om voetbalminnend Limburg, positief te verrassen.

Zeer benieuwd naar het strijdplan van trainer Peter van Vossen trokken deze middag plusminus 2.000 getrouwen naar het Fortuna Sittard stadion. Onze technische staf koos voor dezelfde basiself als afgelopen woensdag. Een team dus zonder de geblesseerden Jordy Ter Borgh, Tim Janssen en Raymond Fafiani.

Kaya

Mares – Janssen – de Regt – Schroyen

Moro – Mert – Loen – Briels

Hutten – Lekesiz

Reservespelers: Daniels, Ospitalieri (66), Roumen, Saddiki (80), Vets, Vankan, Kovacevic

De wedstrijd was slechts enkele minuten oud toen Fortuna Sittard een eerste keer gevaarlijk voor het doel opdook van doelman Jelle ten Rouwelaar. De Limburgse BVO begon fel aan de wedstrijd en met name de aanvallen middels de rechterkant van het veld bleken gevaarlijk. Ook NAC Breda –met de in genade aangenomen Ronnie Stam in de basis- creëerde zich in de openingsfase enkele mogelijkheden.

NAC Breda bleek de 1 ste helft een akelig effectieve ploeg. Na 24 minuten spelen opende namelijk Sjoerd Ars de score voor de Brabanders: 0-1. Fortuna Sittard kreeg terdege wel kansen; Lars Hutten en Ferry de Regt ontbraken echter het fortuin, het geluk welke onze ploeg deze weken ontbeert.

Het geluk dat na 28 minuten wel werd afgedwongen. Een penalty voor Fortuna Sittard en uiteraard aanvoerder Roel Janssen met de aanloop. De linker bovenhoek en de 1-1. Lang kon Fortuna Sittard echter niet genieten van de gelijke stand. Slechts enkele minuten na de pingel (32 ste minuut) lag het balletje namelijk alweer achter doelman Ferhat Kaya. Wederom Sjoerd Ars, met zijn 2 de dus van de middag: 1-2.

Na de theepauze een wissel aan NAC Breda zijde. De fysiek sterke Joey Suk voor de zeer sterk spelende Divine Naah. Eén en ander veranderde weinig aan het spelbeeld. De uitploeg ook deze 2 de helft met het meeste balbezit en de meeste doelpogingen. Zo moest Ferhat Kaya na een uur spelen handelend optreden om een vroegtijdig einde van de wedstrijd te voorkomen. De doelman maakte dit seizoen al menig foutje, maar lijkt langzaam weer zijn vertrouwde niveau te bereiken. Fortuna Sittard vocht voor elke meter, maar creëerde zich simpelweg te weinig uitgelezen kansen. Met nog minder dan een half uur op de klok het teken van trainer Peter van Vossen aan zijn wisselspelers zich warm te gaan lopen. Ondermeer Niels Vets, Bob Vankan en Marco Ospitalieri. Deze laatste kwam in het veld na 65 minuten spelen. Lars Hutten met de warme douche en een tactische poging om meer grip en snelheid te creëren op het middenveld. Eén en ander resulteerde met 15 minuten te spelen ondermeer in een mogelijkheid voor Joeri Schroyen, maar zonder resultaat.

Het slotoffensief van Fortuna Sittard met Dries Saddiki als verse kracht binnen de geledingen mocht niet meer baten. In blessuretijd zorgde dan wel een vrije trap voor Fortuna Sittard voor de nodige onrust waar zelfs doelman Ferhat Kaya mee naar voren ging om als extra aanvaller te fungeren. Echter geen resultaat. De Limburgse BVO verliest wederom een thuiswedstrijd in competitieverband. Deze keer met 1-2 tegen een kampioenskandidaat: NAC Breda. In vergelijk met de slachtpartijen tegen Achilles  (2-4), FC Volendam (0-6) en FC Dordrecht (0-5) zijn er deze middag dan ook enkele lichtpuntjes te benoemen. Er was enige passie, inzet en beleving en ‘maar’ 2 tegendoelpunten. Er ging ook heel veel fout, maar het zijn de aanknopingspunten waar we de komende weken op moeten voortborduren.

Volgende week spelen we weer een competitiewedstrijd. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op 2 oktober 2015 spelen we een uitwedstrijd tegen FC Oss. Het weerzien met Seku Conneh, de sympathieke spits die dit seizoen nog maar moeilijk tot scoren komt. Het wedstrijdbezoek kent een verplicht karakter; verplichte bus- autocombi en Fortuna SC legt een busreis in. Leden van Fortuna SC betalen 26 euro voor bus en entreekaartje. De bus vertrekt om 17.30 uur en voor meer info verwijs ik u graag naar Annette en Wil Lardinois: 06-38130110.

Voor nu, een prettige zondag. De foto’s bij dit wedstrijdverslag zijn geschoten door Leo Everard, een verwoed hobbyfotograaf welke voor een schappelijke prijs is in te huren voor ondermeer een huwelijksreportage, foto’s van uw huisdier of een sportreportage. Voor meer foto’s van de wedstrijd Fortuna Sittard – NAC Breda klikt u hier voor zijn website.

Voor de muziekliefhebber, Greutsj op Fortuna……in goede en in slechte tijden.