Fortuna Sittard kan weer vooruit kijken!

Fortuna Sittard is uit de financiële problemen. De clubleiding kan een sluitende begroting inleveren bij de KNVB.
“De clubleiding heeft een definitieve oplossing gevonden voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen, zodat alle verplichtingen die voortvloeien uit het crediteurenakkoord kunnen worden nagekomen”, aldus Paul van der Kraan. Het voortbestaan van Fortuna is daarmee niet meer in gevaar.

“De begroting voldoet voor het komende seizoen aan het verplichte plan van aanpak van de KNVB, dat de club eerder afstemde met de licentiecommissie. Negen ton was nodig om het seizoen af te maken maar we hadden óók nog zes ton nodig om het crediteurenakkoord te kunnen sluiten.” “Ik kan zeggen dat het een behoorlijk moeilijk proces is geweest,” aldus van der Kraan.

“Je kunt je voorstellen als je eerst 900.000 euro bij elkaar brengt en je moet dan weer 600.000 erbij halen dat de geldschieters niet om je staan te springen. Het was heel lastig om het laatste geld te vinden, maar het is ons gelukt”, aldus een tevreden Van der Kraan

Aanhouden, volhouden en doorgaan.
Door stug door te gaan is het Van der Kraan c.s. uiteindelijk toch gelukt om het benodigde bedrag los te peuteren. “Het is heel leuk dat ik dit nu heb kunnen afronden. Vandaag heb ik me bezig kunnen houden met dingen naar de toekomst toe!. Om dingen op te kunnen bouwen. Dat is natuurlijk erg leuk.”

Fortuna Sittard speelt dus ook komend seizoen betaald voetbal in de Jupiler League. Van der Kraan hoopt dat de club beseft dat het anders moet: “Ik denk dat bij Fortuna Sittard iedereen ervan doordrongen is dat het nu echt serieus aangepakt moet worden zodat dit niet meer voorkomt.”

Bron: media