Fortuna Sittard op jacht naar winst!

Na de 2-2 tegen FC Den Bosch gaat Fortuna Sittard tegen Achilles’29 op jacht naar de eerste drie punten. Peter van Vossen kijkt terug tevreden terug op de wedstrijd tegen FC Den Bosch: “We hadden van tevoren het gevoel bij FC Den Bosch iets te kunnen halen. We wisten dat ze ook een goede ploeg hebben en uiteindelijk was het een wedstrijd die beide kanten op kon. Wij kwamen na de 1-0 achterstand snel terug. Het was jammer dat we net na rust bij 1-2 een penalty misten. Uiteindelijk pakten we een punt en vond ik dat we bij vlagen heel behoorlijk hebben gespeeld. We misten met Fafiani, De Regt en Tim Janssen nog enkele ervaren spelers. Het was positief om te zien hoe Luc Mares zich staande hield. Als jonge verdediger speelde hij een vrijwel foutloze wedstrijd.”

Achilles.
“We willen tegen Achilles verder bouwen op het bij vlagen prima voetbal dat we tegen FC Den Bosch lieten zien”, vervolgt de oefenmeester. “Achilles is geen makkelijke tegenstander, die inmiddels bewezen heeft zich genesteld te hebben in de Jupiler League. Met beperkte middelen presteren ze behoorlijk, met afgelopen vrijdag een knappe overwinning tegen Jong Ajax. Ze spelen een systeem met ruit op het middenveld dat lastig te bespelen is. Wij hebben ons op de trainingen geprobeerd hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, zodat we goed voor de dag komen in onze eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.”

Achilles’29 start vrijdagavond uit tegen Fortuna Sittard met dezelfde elf in de basis als tegen Jong Ajax vorige week. Trainer Eric Meijers ziet geen enkele aanleiding om wijzigingen door te voeren. Dat betekent dat Mischa Boelens opnieuw rechtsback speelt. De verdediger die overkwam van Jong De Graafschap houdt Barry Beijer op de bank. Ook Kürsad Sürmeli en Hielke Penterman moeten voorlopig genoegen nemen met een reserverol. Thijs Hendriks, Daan Paau en Daniël van Straaten ontbreken nog altijd vanwege knieblessures. Nicky van de Groes traint weer voluit mee.

Opstelling: Ter Wielen; Boelens, Dingil, Zeller, Elders; Raja Boean, Dekkers, van de Beek, van Steen; Boogers, Thoone.

Fortuna Sittard.
Gezien het bij vlagen uitstekende spel is er ook voor trainer Peter van Vossen geen reden zijn basisploeg te wijzigen. Dat betekent dat de jongeling Luc Mares (18) wederom met Roel Janssen het hart van de verdediging vormt. Ook Dennis Dengering lijkt tijdig hersteld. De rechtsback , goed voor een plaats in het sterrenellftal van de week, ging in het begin van de week door zijn enkel maar kan gewoon starten.

Opstelling: Kaya, Dengering, Janssen, Mares, Schroijen, Briels, Ter Borgh, Mert , Loen, Hutten, Lekesiz

Het supportershome is vanaf 18.00 uur open. Een DJ zal de voetbalsfeer erin stampen zodat eenieder bij aanvang van de eerste thuiswedstrijd zijn bijdrage kan leveren aan het orkaan van geluid om onze geel-groenen naar de overwinning te schreeuwen. Naar vernomen zullen een drietal spelers na afloop bij de winst de polonaise komen lopen in vol en gezellig supportershome. 🙂

kiprich