Fortuna Sittard start oefen campage met 12-0

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond zoals de traditie dat wil de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in Munstergeleen gespeeld tegen SVM. Ben van Dael startte de eerste helft met doelman Leon ter Wielen en de veldspelers Okan Kurt, Marco Ospitalieri, Luc Mares, Junior Torunarigha, Frank Wiafe, Gavin Vlijter, Kamen Hadziev, Souhail Belkassem, Christopher Brain en Alex Matuta. B

In de 33ste editie hadden supporters een telraam nodig als er geen scorebord was geweest. Na doelpunten van Junior Torunarigha (3), Frank Wiafe (4) en Okan Kurt (2) gingen de profs met een 0-9 voorsprong de rust in. Zes wissels Na de pauze – waarin trainer Ben van Dael zes wissels doorvoerde – stokte de doelpuntenproductie even. In de 67ste minuut werd die pas weer hervat. Kurt en testspelers Elie N’Dekre en Clint Essers bepaalden de eindstand op 0-12.

Zaterdagavond om 18:00 uur staat de volgende oefenpartij op het programma. Dan speelt Fortuna Sittard tegen VVS