Fortuna Sittard stelt zwaar teleur in Dordrecht

Fortunahome vertrok in de middag al richting Dordrecht om de stad verder te verkennen. Dordrecht bleek dit keer wel een gastvrije stad te zijn en na enkele juupkes van het vat en wat oud-hollandse gehaktballen waren we klaar voor de overwinning! Een zeer goed gevuld uitvak was dat ook en de strijdliederen moeten tot aan het noieuwe kantoor van Martin van Geel hebben geklonken. Het mocht echter weer niet baten. Er is maar geen relatie tussen uitsupport en punten pakken. Doodzonde, want anders stonden we nu echt wel bovenaan.

Nu onderaan, want  Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 3-0 verloren. Marcel van der Sloot, Cecilio Lopes en Shayron Curiel maakten de treffers voor de formatie van trainer Henny Lee. In de eerste helft was het nog zoeken naar de doelpunten aan de Krommedijk. Yoann de Boer raakte de lat en Erik Quekel miste een dot van een kans voor de thuisploeg. In de tweede helft moest Fortuna Sittard snel met tien man verder, toen Phillipe Liard de doorgebroken Quekel onderuit had gewerkt. Fortuna Sittard leunde met een man minder nog meer op de defensie. Twintig minuten tijd zorgde Van der Sloot via een vrije trap voor de voorspong en toen was de wedstrijd gelopen: 1-0. Lopes zorgde met een prachtige lob voor 2-0. Shayron Curiel maakte van afstand kort voor tijd nog de 3-0. Fortuna Sittard droop kansloos af.

Verzamelen in de Gats. eerste biertjes! Nog een imperator en een pils please!