Fortuna Sittard – Telstar 0-1

Als webmaster dien je wellicht een neutraal verslag te maken maar al bij voorbaat mijn excuses als dat deze keer niet zo is.

Fortuna Sittard – Telstar (0-0) 0-1

0-1 Ralf Seuntjens (62e min.)

Gele kaarten : Vets, Janssen, Pappot, Conneh (Fortuna S.), van Huizen, Cruz Vicente (Telstar)

Toeschouwers : 1836 (wie telt dit ???)

Na een redelijke zonnige dag barstte rond 5 uur de regen weer eens los. Uw webmaster wist het toen nog niet, maar het bleek een voorbode te zijn voor wat nog komen ging later op de dag. Na wat omzwervingen via McDonalds en het supportershome vond ik ruim voor aanvang van de wedstrijd mijn plaats op de Ricksen side en ging er maar weer eens voor zitten.

Fortuna speelde vandaag voor het eerst in de officiële thuistenues, dat wil zeggen met de namen op de rug.

Rond 20.00 werd de bal in het spel gebracht en floot fluitist Boot (heel toepasselijk met al dat water) voor het eerst en zeker niet voor het laatst op zijn fluit. Fortuna begon, net als tegenstander Telstar heel weifelend aan de wedstrijd en waar men hoopte op een zich ontwikkelend duel werd het met het verstrijken van de tijd alleen maar matiger, nee slechter. Zelfs de spaarzame leuke combinaties die we in elke wedstrijd wel gezien hadden, die bleven vandaag achterwege. Kevin Kis liet zien wederom het niveau niet aan te kunnen, Elroy Pappot voetbalde veelal breeduit, Seku Conneh verbruikte veel energie met achter kansloze ballen aan te rennen en de lange ballen van achteruit kwamen zelden tot nooit aan. Eigelijk speelden we collectief onder de maat………….de eerste 45 minuten waren matig tot slecht, en dan hoop je dat t beter wordt na rust.

Sommige namen een fruithapje en anderen dronken nog maar een beker bier van ellende. En Fortuna …. Fortuna ploeterde verder, Telstar bekeek het en wachte geduldig af, het publiek werd stiller met de minuut en het morren ging over in fluiten en her en der kwamen de eerste uitingen van ongenoegen in woord en gebaar te voorschijn. Toen na ruim een kwartier spelen in de tweede helft Telstar ook nog scoorde, door de ook ooit door Fortuna begeerde spits Seuntjens, was dit het sein voor mij om gelaten achterover te gaan zitten en hoofdschuddend verder te gaan kijken.

Het spel werd allengs nog slechter, het veld natter en drassiger, mijn humeur steeds minder. Na her en der nog wat gele kaarten ( o.a. Roel Janssen behaalde alweer de 4e gele kaart in even zoveel wedstrijden) was het wel duidelijk dat Fortuna weinig tot geen aanspraak kon gaan maken op een remise, laat staan een driepunter.

Hoe dan ook, we hebben simpelweg een groot gebrek aan kwaliteit, een uitzondering daar gelaten en ook het toevoegen van 1 spits zal daar weinig verandering in gaan brengen. Na vandaag staan we onderaan, en of en hoe we daar weg gaan komen, ik weet het niet.

Fortuna SC, Harald

​Foto’s vindt u in een apart topic……

​

Nawoord : Begrepen dat Donny de Groot nog NIET gekeurd is geworden, in tegenstelling tot andere berichten. Dit zal dan wellicht morgen of woensdag gebeuren….