Fortuna Sittard trekt performance trainer aan

Fortuna Sittard voegt met ingang van het nieuwe seizoen Leo Beckers toe aan de technische staf. Beckers zal zich als performance trainer richten op zowel het team als de individuele spelers. Daarbij richt hij zich niet alleen op krachttraining, maar ook op zaken als blessurepreventie en voeding. Door het aantrekken van Beckers wilt Fortuna Sittard een extra stap maken op het gebied van fysieke training.

Technisch Manager Charly Chudik: “Bij Fortuna kiezen we steeds meer voor een individuele trainingsaanpak. Alleen algemene krachttraining vinden wij onvoldoende voor een optimale fitheid en belastbaarheid van spelers. Daarom achten wij een performance trainer noodzakelijk om dit bij elke speler te bewaken en te verbeteren. Leo zal er met individuele programma’s en begeleiding voor gaan zorgen dat de jongens over de best mogelijke fysieke gesteldheid beschikken. De keuze voor Leo is voor ons vanzelfsprekend. Hij heeft een verleden bij de club als speler en heeft een enorme drive. Daarnaast heeft hij als performance trainer zijn sporen ruimschoots verdiend in binnen- en buitenland. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn passie, kennis en ervaring van absolute meerwaarde zal zijn voor de selectie en de aankomende talenten.”

Leo Beckers over zijn aanstelling: “Als oud-speler gaat me deze club aan het hart. Tot nu toe was het vooral overleven voor de club. We moeten nu van overleven naar presteren. Fortuna is een nieuwe weg ingeslagen en daaraan verbind ik me graag. Het is aan mij en mijn team van Sportvision om de individuele atleet, wat een voetballer uiteindelijk toch is, beter te maken zodat het team als geheel beter wordt. We hebben dus maar één doel: het voetbalproduct beter maken. Dan stromen de tribunes vanzelf weer vol.”

Leo Beckers is manager bij het Geleense Performance Centrum Sportvision. Zijn specialiteit is het begeleiden van topsporters. Als performance trainer begeleid(d)en hij en zijn team spelers van ijshockeyclub Smoke Eaters, hockeyclub Oranje Zwart (Hoofdklasse), handbalvereniging BEVO (Eredivisie) en Kasimpasa SK (Turkse Eredivisie). Daarnaast is Beckers sinds 2012 trainer van Topklasser EVV Echt. Eerder was hij assistent-trainer bij Kasimpasa SK.

Bron: Fortuna Sittard