Fortuna Sittard vol vertrouwen

FC Emmen gunt doelman Bart Woering een basisplek

Bol van de spanning? Onze technische staf doet er alles aan om de beladen laatste wedstrijd van het seizoen uit in Emmen als een normale pot voetbal te bestempelen waarbij Fortuna Sittard zichzelf kan belonen voor een goede serie na de winterstop. Tuurlijk zal er vrijdagavond spanning staan op de spelersgroep van Fortuna Sittard. De meeste spelers leven echter voor deze wedstrijden. De kans op de play-offs, sterker nog de kans op een Eredivisie salaris moet voldoende uitdaging bieden om vrijdagavond een topprestatie te leveren. Vraag moet niet zijn of niet of we winnen van Emmen maar met hoeveel we gaan winnen. Om het negatieve doelsaldo (3 stuks) t.o.v. De Graafschap weg te poetsen zou een monsterscore gewenst zijn. Maar ja, Fortuna Sittard en uitwedstrijden.

De realiteit is dat we buitenshuis lastig tot een resultaat komen en ja, de opdracht dan ook simpel: zo goed kwaad als mogelijk een resultaat behalen waarbij alles mag en moet. 95 minuten lang knallen en als de rookdampen rond 22.00 uur zijn opgetrokken kijken waar we staan. Er is geen andere optie.

Trainer Wil Boessen mist in deze zoveelste finale Patrick N’Koyi en Niels Vets (blessures) en Yonathan Hendrickx (geschorst). De basisopstelling mag geen verrassing heten:

Kaya

Turan – De Boer – Dreesen – Kis

Vlug – Voorn – Janssen – Briels

Khalouta – Nepomuceno

Een wedstrijd waar ware helden kunnen opstaan.

Onze tegenstander FC Emmen is qua prijzenfestival uitgespeeld. De ploeg van trainer Joop Gall kende een wisselvallig seizoen welke men voor eigen publiek goed wenst af te sluiten. FC Emmen mist tegen Fortuna Sittard Quentin Martinus (geschorst), Roland Bergkamp, Frank Olijve, Bart de Groot en Frits Dantuma (allen geblesseerd). Opvallend gegeven: vaste doelman Peter van de Vlag begint deze laatste reguliere competitiewedstrijd op de bank. In het doelmond wordt zijn basisplek ingenoimen door keeper Bart Woering.

Opstelling FC Emmen:

Woering

Bakkati – Luis Pedro – Gortz – Metaj

De Wit – Bannink – Almubaraki – Schokker

Weghorst – Resida

De wedstrijd FC Emmen – Fortuna Sittard staat in het tegen van ALS spierziekte. Ook de honderden Limburgse getrouwen kunnen hun bijdrage leveren om deze vreselijke ziekte te bestrijden.

Radio Fortuna SC verzorgt voor de thuisblijvers een live radio internetverslag. Onze uitzending begint om 19.30 uur. It’s showtime!!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen