Fortuna Sittard – Volendam 0-1

Vanavond speelde Fortuna Sittard haar 5e thuiswedstrijd dit seizoen. Ook nu werd er wederom verloren, ditmaal met 0-1 door een benutte penalty van Kevin Brands. Voor de gemaakte overtreding door Turan, die de aanleiding was tot deze penalty gaf scheidsrechter Sanders rood aan de rechtsback.

Fortuna Sittard – Volendam 0-1 (0-0)

Toeschouwers 2124,

Opstellingen :

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Janssen (74. Linssen), Kis, ter Borgh, Briels, de Groot (70. Conneh), Voorn, Waalkens, Vlug en dengering (82. Watson)

Volendam : Zwarthoed, Akouli, schilder, Luirink, Lo-Fo-Sang, Esseboom, Kuwas, Brands (86, Steltenpool), Veerman, van Kippersluis (57. Evers), Marengo

Geel : Brands (Volendam)

Rood : Turan (Fortuna Sittard)

Wederom een vrijdagavond en in de Fortuna omgevnig las je her en der al twijfels om nog te gaan. Het veldspel van de laatste weken geeft hier dan oook heel weinig  aanleiding toe. Uw webmaster begaf zich toch weer, al is het meer het groengele hart dan de zin, die de doorslag gaf. Gezeten op de Ricksen-side waren we eerst getuige van het onthullen van ons logo op het veld, door Jan Beckers. Schoonheidsfoutje bij het praatje van Martin Masset, ook Jeroen Loos heeft hierin zijn bijdrage aan geleverd !!

Jan, bedankt !

TGV bedankt Jan ook op eigen wijze (TOP !)

Of het daardoor kwam of dat er andere oorzaken waren, ik heb geen idee, maar deze keer kan ik na afloop eens oprecht zeggen dat ons elftal zich eens ingezet heeft en gevochten heeft. Dat de (aanvallende) tekortkomingen ook nu wederom schrijnend waren, dat was wel duidelijk, maar aan het eind van de wedstrijd kun je zeggen dat ´we´ toch wel recht hadden op een puntje.

Na nog geen 5 minuten schiet Volendam al snoeihard op de lat en haalt iedereen weer de schouders op en denkt ´daar gaan we weer´. Echter deze keer is het anders. Fortuna lijkt wakker te schrikken en via een paar voorzetten van Vlug, gevolgd door halve kopballen van de Groot en een rollertje van Voorn bijt groengeel van zich af. Vlak voor het half uur schiet Volendam weer met scherp, maar de paal biedt redding voor doelman Kaya. 5 minuten voor rust heeft Fatih Turan de grootste kans van de wedstrijd en schiet volledig vrijstaand tegen de Volendam keeper aan. DE kans om te scoren, maar ook deze blijft wederom onbenut en de rust wordt met 0-0 bereikt. de spelers zoeken onder applaus de catacomben op en gaan aan de thee. We zijn dit seizoen helemaal niets meer gewend dus dan applaudiseer je al voor wat inzet 🙂

Na rust begint Volendam weer sterk en via schoten van van Kippersluis en Marengo zijn ze dichtbij een doelpunt. Ook hier vervult onze topper tussen de palen weer een heldenrol door goed in te grijpen. Ook de support vanaf de tribune is er weer, met trommen en geklap wordt de yellowgreen army weer aangemoedigd, support moet je nu eenmaal verdienen, denk ik dan. Echter nadat doelman Kaya schijnbaar miraculeus redt op een schot van dichtbij, gaat vlak erna Fatih Turan in de fout binnen de 16 en fluit scheidsrechter Sanders voor een penalty en stuurt de rechtsback het veld uit. Brands stuurt vervolgens Kaya de verkeerde hoek in en scoort de 0-1. Wedstrijd over en sluiten zou je denken, maar toch is dat niet zo. Met deze keer eens zeer gewaagde wissels probeert de Fortuna bank nog iets eruit te halen, hetgeen men verdient, Echter na een paar zeer gevaarlijke aanvallen van Volendam (en bijbehorende hopeloze missers) trakteert Jordy Briels het publiek op een machtige mooie actie. Met een achter het standbeen actie speelt hij zijn verdediger uit en stoomt op naar het doel en sluit af met een vlammend schot…..helaas verdwijnt dit toch nog een paar meter naast. Een dankbaar applaus valt het team daarna ten deel als scheidsrechter Sanders vlak erna affluit. Weer verloren, weer niet gescoord, maar wel de eerste keer dit seizoen gevochten !

Man of the match overduidelijk voor mij Jordy Briels, met Don Ramon Voorn een zeer goede tweede. Nu maar hopen dat de blessure van Roel Janssen meevalt. Voor het eerst dit seizoen dat ik met een ´tevreden´ gevoel naar huis rijdt……ook al sta je met lege handen wederom.

Duidelijk beeld….5 tegenspelers en geen teamgenoot op de foto…..