Fortuna Sittard wint dik verdiend van PSV (2-3)

Fortuna Sittard heeft een evenzeer moeizame als dik verdiende overwinning tegen Jong PSV gepakt.  In een waar slotspektakel pakte de ploeg van trainer Oliseh de volle buit!

Tot ieders verbazing was het namelijk niet de vlot combinerende Geel-groenen die met een voorsprong de rust in gingen, maar waren het de opkomende talenten (en enkele 1e elftal) spelers van Psv die met een 2-0 voorsprong van de thee konden gaan genieten.

Man van de wedstrijd Stefan Askovski bracht Fortuna echter terug in de wedstrijd. Met een knappe solo werkte hij zich in het strafschopgebied van Jong PSV, waar hij ook keeper Room wist te verschalken. Fortuna Sittard gaf nog eens alles wat het had en dat is best veel. De kansen bleven zich aan elkaar rijgen! Toch leek het vuur door energiegebrek langzaam te doven.

Het kantelpunt in de wedstrijd kwam tien minuten voor tijd, Fortuna Sittard kreeg een terchte strafschop na een overtreding op invaller Lars Hutten. Semedo wist met deze kans wel raad: 2-2- Het was echter nog maar een voorbode van de echte climax, die kwam namelijk toen Askovski een minuut later zijn tweede van de wedstrijd maakte: 2-3 Klik hier voor de beelden: https://twitter.com/foxsportsnl/status/937785946703089664

Daarmee kreeg trainer Oliseh, de hele ploeg en het volle uitvak de beloning voor het harde werk en het vertrouwen in elkaar. Top! Met deze uitslag doet Fortuna Sittard volop mee voor de top 5 positie (2e plek) en de 2e periode!  Aanstaande vrijdag staat de 3e Brabantse ploeg (na Helmond en Jong Psv) eraan te komen.  Aan’M!

Jong PSV – Fortuna Sittard: 2-3, 31. Malen 1-0, 39. Lammers 2-0, 60. Askovski 2-1, 85. Semedo 2-2 (pen.), 87. Askovski (2-3)
Scheidsrechter: Oostrom Toeschouwers: 603 Rood: 90+2. Gudmundsson Geel: Gudmundsson, Rosario (PSV), Saddiki (Fortuna)