Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard = 2-3

Fortuna Sittard speelde in de 34 ste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014 een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Voor de Limburgse BVO telde deze zaterdagavond mar 1 ding: winst!

Een lastige opgave want de selectie van Sparta Rotterdam herbergt voldoende kwaliteit om als promotie kandidaat betiteld te worden. In Spangen begon Fortuna Sittard zonder Niels Vets, Yonathan Hendrickx en Roel Janssen aan het treffen.

Turan – Dreesen – Linssen – Kis

Vlug – Briels – Voorn – Zennaro

Khalouta – N’Koyi

Reserves: Voss, De Boer (76), Nepomuceno (82), Amoah, Gulpen, Vankan en Bahr (60).

In de eerste helft kwam Fortuna Sittard na een half uur spelen op voorsprong. De kopsterke Aziz Khalouta met de openingstreffer.

Na rust was het de thuisploeg die na 46 minuten de 1-1 wist te scoren door een doelpunt van Finn Stokkers. Fortuna Sittard weigerde echter zich neer te leggen bij een vroegtijdig gelijkspel en hervatte zich knap. Trainer Wil Boessen na een uur spelen met de wissel Jeffrey Vlug (uit), Tarik Bahr (erin). In de 69 ste minuut wederom het ‘blote buiken uitvak’, want Jordie Briels zette Fortuna Sittard weer op voorsprong ; een droog schot vanaf 16 meter.

De resterende 20 minuten van de wedstrijd stonden bol van de spanning en Yoann de Boer en Gevaro Nepomuceno werden ingewisseld. De einduitslag in Rotterdam uiteindelijk 2-3. Wederom Jordie Briels zette Fortuna Sittard vlak voor het laatste fluitsignaal op 1-3. Sparta Rotterdam scoorde echter in blessuretijd de 2-3 (Jaime Bruinier). Spanning tot het laatste fluitsignaal.

Fortuna Sittard doet door deze knappe overwinning goede zaken op de ranglijst en stijgt naar plek 9.

Volgende week speelt Fortuna Sittard tegen VVV Venlo. 11 april, aanvang 20.00 uur. In eigen Offermans-Joosten stadion dan een Limburgse derby op het scherpst van de snede. Fortuna Sittard zal moeten vlammen en mag in de strijd voor play-offs plekken geen steek laten  vallen.

Voor een bijgewekte Top 100 allertijden klikt u hier . Prettig weekend.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen