Fortuna strikt middenvelder Fafiani!

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de ervaren middenvelder Raymond Fafiani. De 31-jarige Amsterdammer komt transfervrij over van FC Volendam. Fafiani tekende woensdagmiddag een contract voor 1 jaar bij de Sittardse club, waardoor hij komend seizoen in het Fortuna Sittard Stadion te bewonderen is.

Technisch manager Charly Chudik: “Met Raymond is ons middenveld compleet. Hij neemt een brok ervaring mee, ook op Eredivisie-niveau. Hij voegt een stuk extra kwaliteit en ervaring toe aan ons middenveld en dat kunnen we goed gebruiken in ons jonge team. Daarnaast is Raymond enorm balvast en hij kan er goed voor zorgen dat de linies dicht op elkaar spelen. Daarin zie ik voor hem een sleutelrol weggelegd.

Raymond Fafiani over zijn overstap naar Fortuna Sittard: “Ik ken de trainer al vanuit mijn tijd bij Vitesse. Ik had met hem een goed gesprek over waar de club vandaan komt en wat de ambities zijn. Die ambitie spreekt me aan. Het linkerrijtje en een periodetitel, dat is waar we beiden voor willen gaan.

Daarnaast vind ik Fortuna een club met een mooie historie en een mooi stadion. Ik wil de club helpen om het team naar een hoger niveau te tillen. Deze club hoort gewoon in het linkerrijtje te voetballen.”

Fafiani speelde de afgelopen drie seizoenen voor FC Volendam. Tussen 2005 en 2012 kwam hij in de Jupiler League uit voor SC Telstar en FC Zwolle. In de twee seizoenen daarvoor speelde hij voor Eredivisionisten Vitesse en FC Twente. Zijn opleiding genoot hij vanaf zijn 15e levensjaar bij Vitesse, waar hij uiteindelijk zijn profdebuut zou maken. Daarnaast speelde de ervaren middenvelder o.a. in het Nederlands Elftal Onder-19 en Onder-21.

Bron: Fortuna Sittard