Fortuna toch..

We schrijven 2015/2016. Fortuna speelt inmiddels haar 14de seizoen op rij op het ener- hoogste niveau in Nederland. Laten we vooral zeer blij zijn met ons bestaan. We zijn er nog, normaal volgens velen. De meesten van ons weten echter wel beter. We schelden en tieren na de thuiswedstrijd tegen Achilles. Een terechte nederlaag, hierover later meer……

Eerst even alle credits naar John van Bommel, Rene ter Borgh, Martin Masset en de rest van Operatie Fortuna: Bedankt! Categorie 2, een mooie voorbereiding en tevens een geweldige selectie. Het was een mooie zomer. Ook de wedstrijd in Den Bosch was niet schadelijk voor de goodwill. En dan mag je eigenlijk ook als Fortuna Supporter wat verwachten.

Nu gaan we toch echt eens vooruit kijken. De opstelling, al vrij vroeg bekend, liet onder andere het volgende zien: Kaya, Janssen, Schroijen, Hutten, Lekesiz, Mert en Loen. Geen sinecure voor Eerste Divisie- begrippen. En dan doen enkele andere nieuwkomers nog niet mee. Het doet goed om na de lange zomerstop weer de wandeling richting stadion te maken. Tijdig in de stad verzamelen voor de broodnodige versnaperingen. Goed om weer de bekende gezichten te zien, iedereen weer gereed voor een nieuw seizoen. Supportershome 2.0.: zeer proper, een muziekje, een Alfaatje en de voorverkoop voor Helmond Sport away. Vele pluspunten, die de gevoelstemperatuur ad. 39.8 graden Celsius meer dan compenseren.

Tegen de klok van kwart voor acht is het dan tijd richting de tempel te gaan. TGV weer origineel voor de dag, Henk en Ton door de speakers. Wat echter ook gelijk opvalt zijn de wat lege tribunes. Er was nog wel plaats voor een supporter of 10.000. Een mooie gelegenheid voor de selectie om aan klantenbinding te doen, oh ja tegen Achilles nota bene. He valt ook niet mee. Na tig jaren weer eens de favoriet zijn en het spel maken. Dat lukte dan ook niet echt.

Fortuna kwam niet in gevaar maar stelde daar zelf ook weinig aanvallends tegenover. Schoten van Briels en Loen, dat was het wel zo’n beetje. Tot net voor de pauze. Kenny Elders, Groesbeekse back van beroep, was na zijn theatervoorstelling van slag en speelde te kort terug op zijn doelman. Lekesiz benutte dit buitenkansje uiterst koel: 1-0. Net na rust weer Lekesiz met een prima spitsengoal: 2-0!

Lekesiz en Hutten. Ik moest even aan Hamming en Jeffrey denken, het komt goed met die twee! Dat Fortuna deze pot ging winnen, leek logisch. Alleen de uitslag nog. Tijd om relax achterover te leunen met een biertje. Toch? Het is en blijft Fortuna….Fortuna toch…

Wat er de resterende 40 minuten gebeurd is voer voor psychologen. Lastig om de vinger op de zere plek te leggen, 2-4 na 90 minuten.. Was de eerste helft niet hoogstaand (er was wel controle), de tweede helft was verbazingwekkend. Geen doelkansen, Achilles drong Fortuna terug. Waarschijnlijk het grootste Groesbeekse wonder ooit, waarvan akte.

We kunnen gaan schrijven over het wisselbeleid, weten wij echter van de hoed en de rand? Lastig allemaal. Speel je tien keer deze wedstrijd tegen Achilles, win je hem negen keer en verlies je hem een keer. Dat was helaas gisterenavond. De felicitaties richting Achilles, correct zoals we zijn. Helmond Sport away, het kan zo maar 1-4 worden. De Jupiler-league, waar iedereen van iedereen kan winnen.

Voor Fortuna Sc, Bas uit S