Fortuna treft ploeg in vorm

Het is onrustig in Sittard. Voor het eerst dit seizoen heeft Fortuna twee opeenvolgende nederlagen geleden en eerder vandaag kondigde VI )=(ten onrechte?) het afscheid van trainer Sunday Oliseh aan. Op het moment van schrijven heeft Fortuna de geruchten ontkracht en is Oliseh nog in dienst van Fortuna Sittard. In Volendam krijgt de ploeg de kans zich te herstellen na een onrustige week. Volendam kende een waardeloze eerste seizoenshelft. Voorafgaand aan het seizoen werd het andere Oranje kwalitatief ingeschat als linkerrijtje-waardig. De Volendammers konden de verwachtingen alles behalve waarmaken, de ploeg bungelde de gehele eerste seizoenshelft onderaan de ranglijst. Echter, FC Volendam is uitstekend uit de winterstop gekomen. Oss (3-1), Helmond Sport (1-4) en Go Ahead Eagles (4-3) werden verslagen. De ploeg weet ontzettend makkelijk het doel te vinden, de Sittardse verdediging wacht een zware avond.

Eerder dit seizoen was Fortuna de Palingboeren de baas. In eigen huis werd een moeizame 1-0 overwinning geboekt. Ospitalieri schoot Fortuna met een rake vrije trap naar de overwinning. De laatste jaren had Fortuna het vaak erg lastig in Volendam. Het affiche ‘Volendam – Fortuna’ werd de afgelopen zeven keer zes keer gewonnen door Volendam. Eenmaal wist Fortuna te winnen, in 2015 won Fortuna met 2-4. Hierbij moet wel vermeld worden dat Volendam de wedstrijd met negen man eindigde.

FC Volendam

Het talentvolle Volendam, dat net als Fortuna een jeugdige ploeg heeft, is in vorm. Belangrijke man aan de kant van Volendam is middenvelder Joey Veerman. De talent stond in de zomer in de belangstelling van meerdere Eredivisie clubs. Lang leek hij de overstap naar FC Utrecht te maken, een transfer die uiteindelijk geen doorgang vond. Topscoorder aan de kant van Volendam is spits Stroo. Hij begon het seizoen bij Jong Volendam in de Derde Divisie. Halverwege de eerste seizoenshelft veroverde de spits een plek in de basiself. De laatste weken weet Stroo gemakkelijk het net te vinden. Verwachte opstelling FC Volendam: Verhulst, Evers, Schouten, Klinkerberg, Smal; Veerman, Visser, Runderkamp; Doodeman, Stroo, Antwi.

Fortuna Sittard

Na twee opeenvolgende nederlagen ligt er druk op de jonge ploeg van Fortuna Sittard. Een ploeg die het aanstaande vrijdag zal moeten doen zonder sterkhouder Wessel Dammers. De verdediger kreeg in de wedstrijd tegen FC Emmen zijn vijfde gele kaart. Zijn vervanger zal hoogstwaarschijnlijk Essers zijn. Een andere optie is Heerings. Echter, de verdediger kampt met een lichte blessure en lijkt bovendien niet op het vertrouwen van Oliseh te kunnen rekenen. Op de linksback positie wordt Pinto verwacht in het geval dat Ospitalieri opnieuw ontbreekt. Er is op het moment van schrijven nog niks bekend van andere mogelijke wijzigingen. Smeets lijkt al enkele weken op zijn tandvlees te lopen, mogelijk krijgt aanwinst Cantwell gelijk de kans zichzelf te bewijzen in de basis. Linksbuiten Askovski is sinds de winterstop zijn vorm kwijt te zijn, Vidigal klopt op de deur van de basiself. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Essers, Schuurs, Pinto; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Vidigal/Askovski; Stokkers.

Voorspelling

Fortuna wacht opnieuw een loodzware wedstrijd. Waar Fortuna haar vorm kwijt is, lijkt Volendam in topvorm te zijn. De Palingboeren zullen bloed ruiken. De steun van een goed gevuld uitvak zal meer dan nodig zijn. Uw webmaster is aanstaande vrijdag dan ook tevreden met één puntje: 2-2.