Fortuna vergeet Oss af te slachten: 2-0

Fortuna heeft op paasmaandag in eigen huis wel heel makkelijk met 2-0 gewonnen van FC Oss. De Sittardenaren hadden weinig moeite met de zwak acterende Brabantse ploeg. Desondanks duurde het bijna een half uur voordat Fortuna de score kon openen. Na een fraaie counter was het Gavin Vlijter die de bal mooi voor trok op Dianessey die de bal prima binnen schoot: 1-0 . Nauwelijks vijf minuten later was het Vlijter die van afstand fraai de 2-0 maakte. Fortuna liet de kans op 3-0 liggen door het missen van een penalty. 2-0 ruststand.

Tom Boere kreeg in de tweede helft de enige grote kans voor FC Oss. Hij miste een kopbal vanaf twee meter, en daarmee de kans om FC Oss terug in de wedstrijd te laten komen. Behoudens de kans van Boere speelde de Ossenaren vanaf het begin een verloren wedstrijd. Fortuna Sittard was eenvoudigweg scherper, feller en creatiever. In de tweede helft kreeg Lorenzo Piqué nog een rode kaart, waardoor FC Oss kansloos was. Fortuna miste echter de kans om aan publieksbinding te doen en geloofde het al met al wel. 2-0. Prima overwinning, maar er had stiekem iets meer ingezeten.