Fortuna verhuurt Askovski aan Gornik Leczna FC

Stefan Askovski verruilt Fortuna Sittard per direct voor de hekkensluiter van de Poolse Eredivisie : Gornik Leczna FC. De Macedonische international wordt voor de rest van het seizoen door Fortuna Sittard verhuurd aan de club uit Lublin . Gisteren is Askovski al op het vliegtuig gestapt richting Polen , om een nieuw hoofdstuk aan zijn voetbalcarrière toe te voegen .

In de eerste seizoenshelft had Askovski onder toenmalig trainer Ben van Dael – een vaste basisplaats (12 keer ). Deze basisplaatst wist hij echter pas na een paar speelronden te bemachtigen , omdat het relatief lang duurde alvorens Askovski speelgerechtigd was. Destijds werd hij gezien als de vervanger van Ospitalieri , die het op dit moment echter heel goed doet in het elftal van Oliseh.

Net als voor Okan Kurt, lijkt er ook voor Askovski geen basisplek meer weggelegd sinds het aantreden van Oliseh. Het lijkt dan ook voor de hand liggend dan ook Askovski – net als Kurt – een goed gesprek met Oliseh heeft gevoerd , op basis waarvan hij zijn conclusies heeft getrokken . Askovski zal  beseft hebben dat – gezien de resultaten na de winterstop – de ‘basis’ van Oliseh nu staat en dat het lastig wordt (bijvoorbeeld) de sterk spelende Ospitalieri uit de basis te spelen .

‘Op papier lijkt het op dit moment een stap voorwaarts : hij verruilt de Nederlandse Eerste Divisie immers voor de Poolse Eredivisie . Gezien de stand op de ranglijst , is het echter zeker niet uit te sluiten dat Gornik Leczna FC volgend jaar een niveautje lager speelt . Askovski zal zich desalniettemin de tweede seizoenshelft in Polen willen laten zien , aangezien zijn contract bij Fortuna Sittard na dit seizoen afloopt .

Fortuna SC wenst Stefan in elk geval veel succes in Polen!

FortunaBorn