Fortuna verrast Sparta in Rotterdam: 3-3

Zo een 120 Fortuna supporters getroosten zich de moeite de uitwedstrijd Sparta-Fortuna Sttard te bezoeken. Sparta trainer Jan Everse moet toch enigszins verbaasd naar het uitvak hebben gekeken want in zijn voorbereiding op de wedstrijd liet de oefenmeester zich ontvallen dat er “15 Fortuna supporters zouden meereizen, waarvan de jongste 83 jaar zou zijn”.

Everse heeft zich dan ook aangepast aan het Rotterdamse. Beetje blufpoker, droge humor hoort daar dan bij. Wie zich ook lekker voelt bij Sparta zijn de oud-Fortunezen Rene van Dieren en Jesse Mayele. De eerste speelde 90 minuten en veroorzaakte bij de stand van 1-0 een strafschop, Mayele zat 90 minuten op de bank en zal zich hardop afvragen waarom hij nog eens naar Sparta is verkast.

De Fortuna fans zagen hun cluppie slecht aan de wedstrijd beginnen. De eerste 10 minuten kwam geen pass aan en de 1-0 van Duarte op aangeven van Jong Nederland international John kwam dan ook niet geheel onverwacht. Badre Kotbani oogde 10 centimeter te klein of niet alert genoeg.

Na 12 minuten de 1-0 op het scorebord en de angst in het Sittardse kamp aanwezig voor een massale afslachting in Rotterdam  a la FC Almere City eerder dit seizoen (12-1).

Bernhard Hofstede van Fortuna Sittard in duel met een Spartaan

Deze bleef echter uit en Fortuna kreeg na een half voetballen een strafschop. Bernhard Hofstede werd uit balans gebracht door Rene van Dieren en scheidsrechter  Serdar Gozubuyuk was onverbiddelijk. Fortuna Sittard topscoorder Fabio Caracciolo ook, vanaf 11meter faalde de goaltjesdief niet: 1-1.

Rick Geenen (lies) en Badre Kotbani (enkel) zagen de gelijkmaker aan vanaf de zijkant. Beide backs werden in de 22 ste minuut gelijktijdig gewisseld  voor verdedigers Gino Facenna en Guliano Diaz. Officiële reden? Beide spelers zouden geblesseerd zijn.  De keiharde hand van trainer Wim Dusseldorp echter voelbaar. Niet goed spelen, betekent wisselen. De tijd van ongestraft fouten maken ligt achter ons hoewel de liesblessure van Geenen daadwerkelijk wel eens een vervelende kan zijn. Kotbani? Hij moest zelf van de trainer vernemen dat ie geblesseerd was anders wist ie het nu nog niet.

De vroeg wissels een doorn in het oog voor de Braziliaanse wonderkinderen Joao en Diogo. Ook in Brazilie kan men rekenen: tres-duas = uma. Juist ja, nog maar 1 wisselspeler over. Deze eer was er voor Marcos, oftewel Joao.  Een linksvoetige middenvelder die na rust in de 51 ste minuut de van VVV gehuurde Soufiane Dadda kwam vervangen. De gehuurde Limburger moest het veld af met een zware knieblessure. Wellicht dat we Dadda de komende weken dus zullen moeten missen.

Opstelling Fortuna Sittard

Wintjens

Geenen – Grabovac – Liard – Kotbani

Di Lallo – Hofstede – de Boer – Voorn – Dadda

Caracciolo

Bankzitters: Voss, Diogo, Joao, Gulpen, Facenna, Diaz, Riyani

Spartaan Donovan Slijngard grijpt naar zijn hoofd en ziet Danny Wintjens uitgroeien tot held van de dag

In Rotterdam stond toen al de 2-1 op het scorebord. Zarko Grabovac was namelijk aanstichter van de 2 de penalty die werd gegeven door onze Turkse vriend.  Sparta speler Ruud Knol faalde niet in zijn one on one met Fortuna keeper Wintjens.

De 3 de strafschop van de wedstrijd na 55 minuten spelen. Na een scrimmage voor het doel van Wintjens de overtreding van Fortuna speler Diaz en wederom Knol versus Wintjens. De Fortuna doelman die bij de 2 de pingel reeds in de goede hoek lag, roste de bal nu met zijn linkervuist wel van de doellijn en behoedde Fortuna hiermee voor een vroege afgang.De 3-1 voor Sparta kwam toch. Een assist van Voskamp op John die de bal leep met een verdekt schot binnen weet te krullen. Na 55 minuten spelen de update op het scorebord. Appeltje eitje voor het zo ervaren team van Sparta…..toch?

Een vrije trap van Ramon Voorn in de 70 ste minuut leidde echter de 3-2 in. Doelman Krul vergrabbelde zich compleet bij de 2 de paal en Zarko Grabovac met zijn 1 ste van het seizoen. Het Kasteel werd langzaam stil en de 100 meegereisde Fortuna fans lieten horen dat ze niet voor niks de lange trip naar Rotterdam hadden gemaakt.

De 15 supporters waaronder opa van 83 jaar overstemde het hele kasteel toen Fabio Caracciolo zijn 3 de competitie goal maakte in de 76 ste minuut. Wederom Ramon Voorn met de assist, deze keer het koppie van de Belgische goalgetter: 3-3.

De tactische bespreking van onze trainer in de voorbereiding zal toch wel iets met de 2 de paal te maken hebben gehad. Eigenlijk een copy van de 3-2, maar dan wat beter uitgevoerd. De vreugde aan Sittardse kant en “het wonder van Rotterdam” in de maak.

Het bleef echter gelijk en het eerste punt is dan ook een gegeven. Fortuna Sittard bleef voetballen ondanks grote tegenslagen in dit nog prille seizoen. Onze club –en met name onze trainerstaf-  houdt vast aan haar voetballende principes. Dit punt is Dusseldorps punt, de weg naar boven is echter nog lang en ligt vol met obstakels. Dit punt nemen ze ons echter niet meer af.

Fabio Caracciolo blijkt ook tegen Sparta een echte killer!

Bron: FortunaHome, Home of True Support!