Fortuna wacht belangrijk thuisduel tegen Zwolle

Fortuna wacht opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd. Nummer 12 PEC Zwolle komt op bezoek in Sittard. Op het eerste oog een van de resterende wedstrijden voor de winterstop waar een goede kans bestaat op drie punten. Donderdag tankte Fortuna vertrouwen in de beker. NEC, de promotieconcurrent van vorig seizoen, werd met 2-3 verslagen in de Goffert. Smet op de avond was het geblesseerd uitvallen van Essers en Semedo. Waarbij de blessure van Essers ernstig lijkt te zijn.

In 2013 stonden beide ploegen voor het laatste tegenover elkaar. In een bekerwedstrijd wist Zwolle in eigen huis door te bekeren, Fortuna werd met 2-0 verslagen. De laatste overwinning op PEC Zwolle dateert uit 2008. Destijds werd Zwolle met 2-3 verslagen. De laatste thuisoverwinning op Zwolle werd geboekt in 2004. Onder het toeziend oog van 3100 toeschouwers schoten Akerboom en Hermans Fortuna naar een 2-1 overwinning.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

PEC Zwolle

Zwolle kent met elf punten uit tien wedstrijden een matige seizoenstart. Echter, de laatste zeven wedstrijden verloor Zwolle slechts een keer (van Feyenoord). Afgelopen dinsdag tankte de Zwollenaren nog wat extra vertrouwen in de KNVB Beker. De Graafschap werd met 2-5 van het veld gespeeld. Grote uitblinker was Zian Flemming, hij scoorde maarliefst vier keer. Aan de kant van Zwolle ontbreken van Polen, Boer, Koppers, Elbers en Van Crooy met blessures. De verwachting is dat John van ’t Schip dezelfde mannen het veld in stuurt als afgelopen week tegen Heracles Almelo. Verwachte opstelling PEC Zwolle: van der Hart, Ehizibue, Lam, Lachman, Paal; Hamer, Leemans, Dekker; Namli, Van Duinen, Flemming.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna ontbreken de geblesseerde Saba, Dianessy en Vlijter in ieder geval. Ook de tegen NEC uitgevallen Essers zal naar verwachting geen deel uitmaken van de selectie. Ninaj zal ook niet aan de aftrap verschijnen, hij is geschorst. Het meespelen van Heerings en Novakovich in op met moment van schrijven nog onbekend. Naar verwachting zal Heerings, in tegenstelling tot Novakovich, wel meespelen. Hij zal in dat geval de geschorste Ninaj vervangen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Dammers, Heerings, Pinto; Smeets, El Messaoudi/Rodriquez, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

 

Geef een reactie