Fortuna wacht zware wedstrijd tegen Emmen

Na een zware nederlaag in en tegen Dordrecht, kan Fortuna zich aanstaande vrijdag herstellen. Iedere nederlaag dit seizoen werd opgevolgd door een overwinning. Vrijdag neemt Fortuna het op tegen FC Emmen, het team dat dit seizoen het minst verloor. Toch staan de Emmenaren slechts op de achtste plaats. FC Emmen speelde dit seizoen maar liefst elf keer gelijk, waardoor het niet in de top van de ranglijst te vinden is. Fortuna heeft een mindere week achter de rug. Een zware nederlaag in Dordrecht werd opgevolgd door wat media-onrust na de 12-spelers uitspraak van trainer Oliseh.

Op basis van resultaten uit het verleden is FC Emmen zeker niet de favoriete tegenstander van Fortuna. In 2013 werd Emmen voor het laatst verslagen in Sittard. Eerder dit seizoen werd er gelijk gespeeld. Een zwakke wedstrijd in Emmen eindigde in 0-0, mede door een gestopte strafschop van uitblinker Santos. Krijgt Santos opnieuw een zware avond? Of zijn het dit keer de Fortunezen die het initiatief gaan nemen?

FC Emmen

FC Emmen is bezig aan een bijzonder seizoen. Slechts drie nederlagen zijn een uitstekend resultaat, toch staat de ploeg vanwege elf gelijke spelen slechts achtste. De ploeg van Dick Lukkien verloor haar eerste wedstrijd na de winterstop van FC Eindhoven. Vorige week herstelde de ploeg zich met een overwinning op RKC Waalwijk. De grote man aan de kant van Emmen is spits Cas Peters, hij scoorde al elf keer. Naast hem in de spits staat Anco Jansen, welke de laatste weken in vorm aan het komen is. Een bekende naam in de selectie van Emmen is Yoeri Loen. De ex-Fortunees is een belangrijke pion op het middenveld van de Emmenaren. Verwachte opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker; Loen, Bijl, Ben Moussa, Bannink; Jansen, Peters.

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt over over een nagenoeg complete selectie. Vlijter ontbreekt (langdurig geblesseerd), achter het meespelen van Ospitalieri en Heerings staat nog een vraagteken. In het geval dat Ospitalieri niet wedstrijdfit is, zal dit waarschijnlijk het basisdebuut van Pinto betekenen. Tegen Dordrecht begon Essers vanaf de linksback positie, na een uiterst zwakke eerste helft werd hij gewisseld voor aanwinst Pinto. Aan de kant van Fortuna staat zowel Dammers als Smeets op scherp, beide zijn bij een volgende gele kaart één wedstrijd geschorst. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri/Pinto; Smeets, Saddiki; Semedo, Dianessy, Askovski; Stokkers.

Voorspelling

Met FC Emmen heeft Fortuna een zware tegenstander in het vooruitzicht. Slechts drie ploegen (allen uit het rechterrijtje: Jong AZ, Helmond Sport en FC Eindhoven) wisten dit seizoen te winnen van Emmen. Fortuna maakte in de afgelopen drie wedstrijden geen goede indruk. Uw webmaster verwacht een lastige wedstrijd, welke onbeslist blijft: 2-2.