Fortuna SC vernieuwt de website!

Bij een promotie hoort ook een promotie van onze site.

In het afgelopen jaar werd duidelijk dat we onze website moesten gaan upgraden: we vormen voor onze fans een belangrijke bron voor informatie over onze prachtige club en proberen ook actief bij te dragen aan de wedstrijdbeleving en fans een platform te bieden om heerlijke discussies te voeren over het groen-geel en alle randzaken die bij het voetbal horen. Nu Fortuna dit seizoen in de eredivisie start, werd het ook tijd om onze site naar een hoger niveau te tillen. Met een groepje vrijwilligers zijn we dan ook keihard aan de slag gegaan om dit waar te maken en het resultaat van deze arbeid is waar je nu op zit te kijken en te klikken.

Als Fortuna SC zijn we supertrots dat we jullie een nog betere community kunnen aanbieden op deze manier, waarbij de Fortunafan natuurlijk centraal blijft staan.

Om jullie alvast wat op weg te helpen, lichten we de grootste vernieuwingen toe in enkele punten hieronder.

De site

De site is (zoals je kunt zien al) heel erg op de schop genomen en heeft een geheel nieuwe ‘look and feel’ gekregen. Zo kun je de site nu prima gebruiken op je telefoon of tablet.

De layout van de berichten is ook veranderd:

 • het bovenste menu laat de algemene opties zien, zoals in- en uitloggen, de home-knop, forum, informatie over fans, fortunsc en fortuna sittard en een link naar de fanshop
 • Inloggen: hier kun je je aanmelden via je facebook-account. We zijn nog druk in de weer om ook andere social network opties hier aan te gaan bieden. Om verwarring te voorkomen: inloggen staat gelijk aan je registreren. Je hoeft dus geen apart registratieformulier meer te doorlopen
 • Social media: deze pagina geeft je een overzicht van onze posts op facebook, twitter en instagram. Je kunt natuurlijk ook meteen een post liken, sharen of een reactie op geven (hiervoor moet je natuurlijk wel een account hebben op dat social network)
 • Fortuna SC: informatie over onze supportersvereniging, busreizen, contact gegevens en hoe je lid kunt worden
 • Fortuna Sittard: stukjes over de historie van onze prachtige club, en de digitale agenda
 • Vergrootglas: dit tovert een zoekmenu in beeld waarmee je op bepaalde termen kunt zoeken door alle artikelen heen

Artikelen

De artikelen zijn in twee stukjes ingedeeld: de eerste rij van vier artikelen die je ziet, bevatten belangrijke updates. In de sectie eronder staan de laatste 10 artikelen die zijn geplaatst door ons.

Als je op een artikel klikt zul je zien dat je nu ook makkelijk het artikel zelf kunt liken of sharen via facebook en twitter. Je krijgt ook een suggestielijst te zien met 5 artikelen die enige relatie hebben met het artikel wat je net hebt gelezen.

Als je bent ingelogged op de site, kun je natuurlijk ook reageren op het artikel zelf of op de reactie van iemand.

Navigeren op de site

Met ons nieuw design hebben we ervoor gekozen om alles wat dynamischer te maken. Ook het navigeren krijgt een nieuw tintje.

Aan de rechterkant is er een apart menu om door de posts heen te navigeren. Je ziet dat hier verschillende mogelijkheden zijn, namelijk:

 • Categorieeën: dit zijn de hoofdcategorieeën waar we artikelen in hebben onderverdeeld. Als je hier op bijvoorbeeld ‘Fans’ klikt, krijg je de laatste 10 artikelen uit deze categorie te zien
 • Tags: de tags werkt bijna hetzelfde als de categorieeën, alleen ze zijn iets specifieker. Als je klikt op de tag ‘MVP’, krijg je een lijst met de laatste 10 artikelen die over de MVP gaan
 • Zoeken: ook hier kun je zoeken op termen. De site gaat dan door alle gegevens heen graven en je alle artikelen in een lijst presenteren waar die term in voor komt.
 • Archief: het archief groepeert artikelen op basis van de maand dat ze waren geplaatst. Erg leuk om zo bijvoorbeeld de laatste maand Jupiler League terug te beleven. Je zult merken dat het archief niet verder terug gaat dan april 2013. Dit was helaas een technisch probleempje, maar ook de oude fortunahome posts zijn nog gewoon beschikbaar.
 • Bij de lange artikelen zul je merken dat er een geel vierkantje mee over het scherm beweegt. Als je hierop klikt, scrolled de site automagisch weer helemaal terug naar boven.

Forum

Ook het forum heeft een stevige opfrisbeurt gekregen. In tegenstelling tot bij onze oude site, hebben we er nu voor gekozen om het forum en de reacties op nieuwsberichten van elkaar los te koppelen. Dit zal ervoor zorgen dat reacties op nieuwsberichten minder snel offtopic gaan en mensen bij het forum dieper in kunnen gaan op algemenere onderwerpen.

De meest in het oog springende nieuwe opties zijn:

 • ‘Vind ik leuk’: onder elk bericht van iemand anders zie je een duimpje staan. Hiermee kun je je waardering uitspreken over iemand zijn post of reactie
 • Spelersnaam onder de accountnaam: hoe actiever je op het forum bent met bijdrages, hoe hoger je ranking wordt. Per rangschikking krijgt je een spelersnaam onder je nickname

 

Geef een reactie