Fotoverslag: Fortuna Sittard – BV Emmen = 3-1

Op vrijdagavond 24 augustus 2012 floot scheidsrechter Gerritsen de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen. De volgende basiself betrad om 20.00 uur het groene en heilige gras van onze Trendwork Arenä:

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Schroyen

Cevik – De Boer – Voorn

Diaz – Rajcomar – Khalouta

Fortuna Sittard heeft voor het oog van ruim 4.000 teoschouwers haar eerste overwinning van het seizoen 2012-2013 weten te bemachtigen. In ‘eigen’ Trendwork Arena werd het 3-1 voor de Limburgers.

Amoer aan de wedstrijd begonnen stonden de groen-gelen uit Sittard-Geleen al achter.De gasten uit Emmen wisten in de 6de minuut namelijk reeds te scoren. Anmar Almubaraki de doelpuntenmaker na een fouut van aanvoerder Yoann de Boer. Het startsein voor een dramatisch slechte eerste helft waarin Aziz Khallouta nog welk effe de 1-1 liet aantekenen. In de 43ste minuut van de wedstrijd wist de goalgetter het net te laten trillen.

Onze jongens hadden een donderspeech van trainer Wil Boessen nodig in de rust om wakker te worden. Een waterballet, inzet, passie en beleving als gevolg.

In de 2de helft een waar spektakel. Fortuna Sittard pakte tegenstandser FC Emmen bij de keel en ging op zoek naar de overwinning. Een schot tegen de kruising en de lat waren het voorteken van de naderende overwinning. Uiteindelijk was het Kevin Diaz die het leer in de 57ste minuut binnenkopte. Een spannend half uur als gevolg. Doelman Ferhat Kaya onderstreepte zijn kunsten als toppertje meerdere malen en uiteindelijk viel de beslissing van de wedstrijd pas vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Invaller Patrick N’Koyi in de 87ste minuut voor een golf van opluchting en een extase van blijdschap op de redelijk gevulde tribunes: 3-1

Fortuna Sittard behoudt in eigen huis haar ongeslagen status. Volgende week speelt Fortuna Sittard in Rotterdam op maandagavond tegen Excelsior. Onze Fortunezen voelen zich gesterkt door het goede ptreden en het harde werken gedurende de 2de helft thuis tegen FC Emmen., Een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen.

Uw MVP 12-13 stemmen kunt u uitbrengen door uw 5 beste Fortuna spelers van de wedstrijd te mailen naar fortunahome@hotmail.com .

De foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Leo Everard, onze FortunaHome thuiswedstrijden fotograaf: hartelijk dank! Voor meer foto’s van deze wedstrijd verwijzen we u graag naar Leo zijn website www.everard-elsloo.nl

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Het webmasterteam van FortunaHome wenst u een prettig en geel, groen weekend!

Bron: FortunaHome, Home of True Support!