“Gaas” erop tegen Emmen

Na de fraaie winst van VVV-Venlo op laagvlieger Heracles (man, man, man..wat hebben we daar dure punten laten liggen) ligt de druk er lekker op bij het thuisduel van Fortuna Sittard tegen FC Emmen.  De Sittardenaren kunnen in een naar verwachting aardig gevuld stadion laten zien dat de zaterdagavond niet voor niks in het clublied geroemd wordt.  Het zal ouderwets knokken worden!

Emmen presteert vergelijkbaar als Fortuna Sittard. Toch lijkt hun selectie in aanvallend perspectief net wat meer te bieden te hebben. Zo kunnen tegen Fortuna Sittard zowel Anco Jansen als de van Anderlecht gehuurde Luka Adzic spelen.De 21-jarige buitenspeler groeide op in Servië, waar hij sinds 2004 het shirt van Rode Ster Belgrado droeg. Vermoedelijk zal Emmen echter starten met dezelfde basis als het team dat succesvol was tegen FC Twente.

Fortuna Sittard moet een beetje puzzelen voor het duel met Emmen, met name door de blessure van Martin Angha en de rode kaart van George Cox die voor 1 wedstrijd geschorst is. Gevolg is dat de recent aangetrokken back Lazaros Rota normaal gesproken gaat debuteren op de linksback positie. Wie normaal gesproken ook terugkeert in de basis is Vitalie Damascan. De aanvaller zal waarschijnlijk Bassala Sambou weer aflossen in de spits.

Op de bank zal waarschijnlijk ook weer Leandro Fernandes gaan plaatsnemen. De Nijmegenaar vecht in Sittard voor zijn kansen, waar hij vooralsnog geen vaste basiskracht is. Nog niet, benadrukt hij. ,,Ik ben hongerig naar meer minuten, wil belangrijk zijn. Dat ben ik nu nog onvoldoende geweest. Ik ben hier gekomen met een reden, niet om af te wachten. Ik wil me laten zien. Er is veel concurrentie op het middenveld maar ik moet naar mezelf kijken. Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Elke minuut die ik krijg moet ik goed benutten, daar ben ik nu op gericht. Dan gaan de deuren vanzelf open”. Tot slot, nieuw op de bank zal normaal gesproken ook de Deense aanvaller Nikolai Fredriksen zitten.  Al is het volgens Ultee geen uitgemaakte zaak dat hij ook zal invallen.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Essers, Ninaj, Dammers, Rota, Smeets, Tekie, Passlack, Ciss, Diemers en Damascan.

Fans info
– Met het oog op de naderende carnavalsperiode organiseert Brand Bier een leuke give away tijdens Fortuna Sittard – FC Emmen (zaterdag 15 februari). Bij een rondje van vier Brand Bier – bij een van de caterpunten in de grachten van het stadion – ontvang je een gratis lichtgevende Fortuna Sittard strik.
– De fanshop is geopend vanaf 18.45.
– Het supportershome is open vanaf 19.00
– Het stadion is geopend vanaf 19.15, waarbij losse kaarten bij de kassa op oost gekocht kunnen worden.

GAAAAS erop

Geef een reactie