Game report: Fortuna Sittard – GA Eagles = 1-1

Scheidsrechter Wegereef floot om 20.00 uur op zijn fluit. Het startsignaal van de 34 ste competitiewedstrijd in de Jupiler League. Fortuna Sittard speelde een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De belangen van het treffen met de rood-geel hemden uit Overijssel op voorhand bekend. Beide teams namelijk nog in de race voor de felbegeerde laatste play-off plekken.

In de Trendwork Arena verzamelden zich 10.000 toeschouwers die zagen dat trainer Tini Ruijs (Fortuna Sittard) de volgende basiself het heilige gras liet betreden.

Wintjens

Geenen – Usta – Dreesen – Schroyen

Scheelen – de Boer – Voorn

Schreurs – Hoesen – van Zaanen

Het toeschouwersaantal een Jupiler League record voor de Limburgse BVO. Het oude record stamde uit seizoen 2006-2007 toen Fortuna Sittard thuis tegen MVV Maastricht speelde; toen 9.200 toeschouwers aanwezig.

Vrijdag 27 april 2012: de finale van een knotsgek seizoen dat Fortuna Sittard voorafgaande het treffen met Go Ahead Eagles op een 11 de plek in de competitie bracht. Het verschil met plek 8 (FC Dordrecht) slechts 3 punten. Fortuna Sittard met het betere doelsaldo en met de wetenschap dat plek 8 en 9 recht geven op deelname aan de nacompetitie dan ook een ongekende climax op de slotdag van het seizoen 2011-2012.

* Plek 8: FC Dordrecht: 33-50 (-5)
* Plek 9: GA Eagles: 33-49 (+9)
———————————————
* Plek 10: MVV Maastricht: 33-48 (+2)
* Plek 11: Fortuna Sittard: 33-47 (+11)

Fortuna Sittard begon goed aan de ‘wedstrijd van het seizoen’. Binnen het half uur creëerde Fortuna Sittard maar liefst 7 kansen. Absolute uitblinker aan Sittardse kant Rowin van Zaanen die in zijn enthousiasme wel vergat om 3x te scoren. Op de tribunes een ongekende spanning. De tussenstanden bleken deze avond net zo belangrijk als de wedstrijd zelf.

Het was echter Zarko Grabovac welke Sittard-Geleen in extase bracht. De Helmond Sport speler wist al na 7 minuten wist te scoren voor Helmond Sport: 1-0. En ja, dat betekende simpelweg dat Fortuna Sittard ‘maar’ hoefde te winnen.

Fortuna Sittard overklaste Go Ahead Eagles op alle fronten en de 1-0 viel pas na 42 minuten. Een weergaloze actie van Rowin van Zaanen werd keurig afgerond door de verloren zoon: Danny Schreurs.

De ruststanden elders en het besef dat zowel MVV (FC Oss-MVV =0-1) en Fortuna Sittard de nacompetitie zouden halen.

In de 2 de helft jammer genoeg een ander beeld in de wedstrijd. Fortuna Sittard bleef de betere ploeg maar grote kansen bleven uit. Onze tegenstander knokte zich terug in de wedstrijd en creëerde zich de eerste mogelijkheden. MVV Maastricht kwam op 0-2, FC Dordrecht op 1-1 maar die andere Fortunees in Helmondse dienst bracht de hoop terug in Sittardsde harten. Emrullah Guvenc scoorde de 2-1 in de 78ste minuut.

Alles in kannen en kruiken. Tot de blessuretijd. GA Eagles scoorde middels een corner de 1-1. Totaal onverdiend, maar oz is de voetbalwereld blijkbaar.

De teleurstelling na een misgelopen na-competitie is groot maar tevens ook de winst die Fortuna Sittard dit seizoen heeft geboekt. Hoe jammer dan ook de persconferentie na de wedstrijd. Komende dagen zullen wij als FortunaHome een standpunt innemen: Jos Alberts of Tini Ruijs.  Beide gaan niet samen, zoveel is duidelijk. Onze pagina committeert zich aan Wil Meijers, zoveel kon u al lezen in onze voorbeschouwing .

Voor nu overheerst frustratie en teleurstelling. Morgen maakt dit plaats voor trots op een geweldig mooie competitie. Net niet, volgend jaar beter

De scores op de velden, ronde 34:

* Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles = 1-1
* FC Oss – MVV Maastricht = 0-2
* Helmond Sport – FC Dordrecht = 2-1

De eindstand in de Jupiler League seizoen 2011-2012: (plek 8 t/m 11)

* Plek 8: * MVV Maastricht: 34-51 (+4)
* Plek 9: * GA Eagles: 34-50 (+9)
* Pel 10: FC Dordrecht: 34-50 (-6)
* Plek 11: Fortuna Sittard: 34-48 (+11)

Het reguliere seizoen 2011-2012 is ten einde. Een fantastisch mooi seizoen met ongekend veel hoogtepunten. Het toetje van de Jupiler League is de play-offs welke start op dinsdag 1 mei 2012 met de volgende wedstrijden in de 1ste ronde. De returns zijn ingepland voor zaterdag 5 mei 2012……zonder Fortuna Sittard.

Uw stem voor de Most Valuable Player of the Season kunt u laten gelden door uw Top 5 spelers te mailen naar fortunahome@hotmail.com o.v.v. MVP 11-12 FSC-GAE. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Resteert mij niks anders een ieder een prettig weekend te wensen en u te attenderen op de volgende gig! De Ajeugd van Fortuna Sittard spelen namelijk op zaterdagmiddag (14.30 uur, CIOS) haar kampioenwedstrijd van het seizoen. Thuis tegen UVS heeft het team van John Taihuttu, Fernando Ricksen en Robert van der Weert voldoende aan een gelijkspel. Komt dat zien.

De veldfoto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door FortunaHome fotograaf Leo Everard .