Geen makkelijk avondje Volendam

Miguel Santos en Vrouwe Fortuna bezorgde Fortuna afgelopen vrijdag één puntje uit bij FC Emmen. Hetgeen wat de eerste drie wedstrijden in positieve zin opviel, de aanvalskracht, was wat er tegen FC Emmen ontbrak. Tegen FC Volendam gaat Fortuna proberen om een ijzersterke thuisreeks van zes overwinningen op rij een goed vervolg te geven. De Palingboeren zijn matig aan het seizoen begonnen. In de eerste competitiewedstrijd (2-2) werd een 2-0 voorsprong tegen Helmond Sport weggegeven. Vervolgens volgde er een moeilijke serie voor Volendam: koploper Oss, SC Cambuur en Go Ahead Eagles. De ontmoetingen met Oss en Cambuur gingen nipt verloren. Tegen de Eagles wist Volendam knap een puntje te pakken op de Adelaarshorst. Bovendien hadden de Palingboeren recht gehad op meer dan één punt. De 18 e plek op de ranglijst geeft dus wellicht een vertekend beeld van de kwaliteit van het andere oranje . Fortuna staat een stuk hoger op de ranglijst. De ploeg van Sunday Oliseh bivakeert in de top 5.

De laatste speelronde van vorig seizoen wist Fortuna voor het eerst sinds 2012 een thuiswedstrijd tegen Volendam te winnen (3-0). Fortuna gaat zeker geen makkelijke avond tegemoet, maar hopelijk weten de mannen van Oliseh opnieuw een zege te boeken tegen de palingboeren .

FC Volendam

De meest bekende naam in de opstelling van Volendam is die van captain Kees Kwakman. Op het middenveld wordt Kwakman vergezeld door toptalent Joey Veerman. De 18-jarige werd in de zomer in verband gebracht met meerdere Eredivisie ploegen. Waarom Veerman nog steeds bij Volendam speelt, is hemzelf ook een raadsel . Op voorhand lijken Saddiki en Smeets een zware avond tegemoet te gaan tegen Veerman en Kwakman. Ook Luis Pedro en Rihairo Meulens zijn namen die velen bekend in de oren zullen klinken. Naar verwachting stuurt Misha Salden dezelfde namen het veld in als tegen de Eagles. Verwachte opstelling FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok; Veerman, Kwakman, Visser; Pedro, Antwi, ten Den .

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna worden er mogelijk wat veranderingen doorgevoerd in de opstelling t.o.v. de wedstrijd tegen FC Emmen. André Vidigal klopt op de deur en maakt mogelijk zijn basisdebuut tegen Volendam. Mocht Vidigal aan de start verschijnen, dan zal dit waarschijnlijk ten koste gaan van Askovski of Stokkers. Mocht Stokkers het slachtoffer worden, zal Dianessy waarschijnlijk in de spits worden opgesteld. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki; Semedo, Dianessy, Askovski/Vidigal; Stokkers