Gehavend Fortuna en Vitesse treffen elkaar

Aanstaande zondag neemt Fortuna het in eigen huis op tegen Vitesse. De ploeg van Slutski werd, net als Fortuna, midweeks uitgeschakeld in de beker. AZ was met 2-0 te sterk. Vitesse was de tweede seizoenshelft reeds begonnen met een moeizame 3-2 overwinning op Excelsior. Vitesse staat er met een vierde plaats uitstekend voor. Echter, nummer 8 Heracles heeft slechts drie punten minder dan de ploeg uit Arnhem. De gaten zijn dus ontzettend klein. Voor Fortuna is aankomende zondag een belangrijke wedstrijd. Met het oog op de ontmoeting met PSV komende week, zijn drie punten zeer welkom.

In Arnhem was Vitesse met 2-1 te sterk voor Fortuna. In een waardeloze wedstrijd gaven beide ploegen niet thuis. Tegen de verhouding in schoot André Vidigal Fortuna vlak voor rust op gelijke hoogte, maar Matus Bero schoot Vitesse naar de drie punten.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

Vitesse

Vitesse mist, evenals Fortuna, de nodige spelers. Matus Bero, Hilary Gong, Arnold Kruiswijk, Tim Matavz en Charly Musonda ontbreken met blessures. Bovendien zijn bankzitters Thomas Bruns (FC Groningen) en Khalid Karami (NAC) op huurbasis vertrokken. Verwachte opstelling Vitesse: Eduardo, Karavaev, van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Foor, ödegaard; Beerens, Darfalou, Linssen.

 

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard mist de nodige spelers. Wessel Dammers, Lazaros Lamprou, Djibrill Dianessy, Rowen Koot en Gavin Vlijter ontbreken met langdurige blessures. Ook Lisandro Semedo zal waarschijnlijk nog niet geheel fit zijn. Middenvelder Amandou Ciss is met Senegal U20 op de Afrika Cup.  Fortunezen Mica Pinto en José Rodriquez staan op scherp, zij zijn geschorst bij hun volgende kaart. Vanwege het ontbreken van zowel Semedo als Lamprou, verwachten wij dat Fortuna opnieuw aantreedt in een 4-4-2 formatie. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Heerings, Rodriguez, Pinto, El Messaoudi, Smeets, Hutten, Diemers, Stokkers, Novakovich

Geef een reactie