Andrija Balic versterkt Fortuna Sittard

Fortuna Sittard kan tot de zomer over de 21-jarige Kroatische middenvelder Andrija Balic beschikken. Hij komt op huurbasis over van Serie A-club Udinese. De talentvolle Kroaat werd in het verleden in zijn thuisland vergeleken met Andrea Pirlo en speelde meerdere wedstrijden voor de nationale jeugdteams van Kroatië. Balic ruilde Hajduk Split in 2016 in voor Udinese en kwam tot nu toe 33 keer in actie namens de Italianen. In de eerste helft van dit seizoen kwam de middenvelder op huurbasis uit voor de Portugese tweedeklasser Leixões SC.

Technisch manager Sjoerd Ars is zeer positief over de deal: “Dit zijn de buitenkansjes waarnaar je als club op zoek bent. Als die voorbijkomen, dan moet je ze grijpen. Andrija is zo’n speler. Hij is een van de grotere talenten in Kroatië en kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten. Andrija kan voor ons absoluut van meerwaarde zijn!”, reageert hij.

Balic verloor onlangs na een blessure zijn basisplaats en verwacht dat hij in de Eredivisie beter uit de voeten zal kunnen dan in de Serie A: “In Italië gaat het voornamelijk om verdedigen. De aanvallende speelstijl van Fortuna ligt mij als speler veel beter. Ik heb ze gisteren nog zien spelen tegen Feyenoord en ik was wederom aangenaam verrast door de speelstijl. Ik ben jong en wil veel wedstrijden spelen. Op die manier kan ik de club helpen, maar kan de club ook mij helpen.”

Door deze versterking in de as van het veld zal waarschijnlijk de 24 jarige José Rodríguez een linie zakken en de rol van Wessel Dammers centraal achterin, samen met Heerings, gaan overnemen.  Dit maakt het tevens mogelijk om Ninaj als rechtsback weer in te zetten. Iets wat in het recente verleden nog succesvol was.

Balic is na doelman Azbe Jub de tweede winterversterking voor Fortuna. De transfervrije Sloveense doelman Azbe Jug tekende onlangs een contract voor anderhalf jaar. Bo Breukers en Christopher Braun vertrokken juist uit Sittard: Breukers werd verhuurd aan FC Dordrecht en Braun tekende bij het Griekse OFI Kreta.

 

Geef een reactie