Fortuna met opgeheven hoofd uit de beker.

Geen halve finale, maar Fortuna nam gisteren tegen Feyenoord toch een beetje revanche voor het debacle van afgelopen zondag. Een nederlaag met potentie.

Met een gehavend elftal trad Fortuna Sittard, gesteund door ruim 500 Fortuna fans, aan tegen Feijenoord. Binnen 15 minuten misten de Sittardenaren drie opgelegde kansen. Zonde, want de rekening hiervan kreeg het nog in de 1e helft: 1-0

Na rust maakt Fortuna het spannend door fraai 1-1 te maken. Het was echter de VAR die Feyenoord hielp aan het ticket voor de halve finale. Een twijfelachtige penalty was voldoende om de uitslag in Rotterdams voordeel te laten vallen. De 3-1 vlak voor tijd en de 4-1 in blessuretijd waren onnodig, maar het maakte voor de uitslag verder niet meer uit.

Fortuna Sittard gaat dus niet door naar de laatste vier, maar het heeft zich gerevancheerd voor de blamage tegen Graafschap. Zaak is het nu om het blessureleed snel achter ons te laten en -met verse krachten- punten te gaan pakken in de competitie. Te beginnen tegen Vitesse!

Voor de fans die er waren: Be proud!