Gouden aandeel geformaliseerd!

Het gouden aandeel is nu ook formeel in handen van de supporters!

Er was al een hele tijd sprake van een schriftelijke toezegging dat het zou gaan gebeuren, maar vanaf maandag 31 juli jl. zijn de supporters -via de STAK- ook daadwerkelijk de trotse eigenaar van het gouden aandeel! Op die dag heeft Fortuna Sittard B.V. namelijk bij de notaris een prioriteitsaandeel (het “gouden aandeel”) uitgegeven aan de Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard (de “STAK”).

​Goedkeuring cultuur Fortuna Sittard geborgd.
Het gouden aandeel houdt in juridische zin in dat het bestuur van Fortuna Sittard bepaalde, in de statuten omschreven, besluiten door de STAK moet laten goedkeuren. Dit betreft onder andere een besluit om te fuseren en besluiten om de naam, clubkleuren, logo, speelstad en locatie van het stadion te wijzigen.

Als extra zekerheid voor de supporters is bovendien in de statuten van de STAK opgenomen dat het bestuur van de STAK de genoemde besluiten pas mag goedkeuren nadat Fortuna-sc hieraan ook haar toestemming heeft gegeven. Fortuna-sc heeft dit recht verkregen in verband met de certificaten die vorig jaar zijn uitgegeven.

Het bestuur van Fortuna-sc zal haar standpunt bepalen op basis van een referendum onder de Fortuna-sc leden. De spelregels van dit referendum zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Isitan Gun: pleased to have the opportunity to formally work with the supporters in the management of the club

Eigenaar Isitan Gun is zeer verheugd met het realiseren van deze afspraken en werkwijze. Trots laat hij de fans het volgende weten:

“I am really pleased to have the opportunity to formally work with the supporters in the management of the club. Fortuna has always been a pioneer club in Dutch football. Now it will lead the football scene by becoming an exemplary club in which supporters take an active role in the affairs of the club. This is a rare chance for all of us to show the whole football world that a club ran jointly by supporters and private initiative can succeed.

I invite all fans to become members in the SC and actively contribute to their club. Our challenge is to make Fortuna a respected member of the international football community, while preserving our values and heritage”

Veel vertrouwen in toekomst.
Mocht het ooit nodig zijn om de rechten die het gouden aandeel geeft te gebruiken, dan zullen wij hier als STAK / Fortuna-sc in het belang van de supporters gebruik van maken. Maar we hebben het volste vertrouwen dat  nooit nodig zal zijn en dat onze club zich nu volledig kan richten op de sportieve prestaties.

Wij wensen alle supporters dan ook een succesvol seizoen toe!

Bestuur STAK en bestuur Fortuna-SC

ps:  nog geen lid? klik hier voor meer info.