Helmond op bezoek in Zitterd

Voorbeschouwing: Fortuna Sittard – Helmond Sport

Na een terecht punt behaalt te hebben in de derby tegen MVV Maastricht mag Fortuna aanstaande vrijdag aantreden tegen Helmond Sport. De club uit Brabant heeft zich via een periodetitel al verzekerd van een play-off ticket. Sinds de behaalde periodetitel is Helmond bezig aan een dramatische serie. Afgelopen vrijdag wist Helmond eindelijk weer eens te winnen, Dordrecht werd met 1-0 verslagen. In de voorafgaande negen wedstrijden had Helmond slechts één puntje gepakt. Eerder dit seizoen wisten de Helmonders met 1-0 te winnen van Fortuna. Het is aan de ploeg van Sunday Oliseh om het vertrouwen van Helmond een nieuwe dreun toe te brengen. Voor beide clubs lijkt er niks meer op het spel te staan. Helmond is al verzekerd van de play-offs en voor Fortuna zijn zowel degradatie als play-offs uit beeld.

Helmond Sport

Een bekend gezicht in het team van Helmond is natuurlijk doelman Ferhat Kaya. Echter, de ex-Fortuna goalie brak afgelopen week zijn hand en zal tegen Fortuna geen deel uitmaken van de selectie. Naar verwachting zijn ook Braber, Verkoelen en Vincento nog steeds geblesseerd. Helmond koos tijdens de overwinning tegen Dordrecht voor een verdedigende 5-3-2 formatie. Met oog op het behaalde resultaat tegen de Schapenkoppen is de verwachting dat aanstaande vrijdag voor dezelfde formatie gekozen gaat worden. De verwachte opstelling van Helmond: van Gassel, Verkennis, Eisden, Warmolts, van Koesveld, Janzen; Edwards, Strijbosch, Bourdouxhe; Thomassen, Zeldenrust

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna worden geen verassingen in de opstelling verwacht. Alleen middenvelder Jordi Briels zal vanwege zijn rode kaart in de derby geen deel uitmaken van de selectie. Zijn plek zal waarschijnlijk ingenomen worden door Braziliaan Vitor Saba. Ook Jorrit Smeets, die tegen MVV eindelijk weer op de bank kon plaatsnemen, Dries Saddiki en Adrian Purzycki zijn kanshebbers om de plek van Briels in te vullen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Hadzjiev, Saba/Saddiki, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.