Herstelt Fortuna zich tegen Almere?

Zonder Perr Schuurs, Gavin Vlijter en André Vidigal gaat Fortuna op jacht naar een thuisoverwinning tegen Almere City FC. Almere City staat na twee competitiewedstrijden op één punt. De Zwarte Schapen begonnen met een 3-1 nederlaag bij degradant NEC. Vorige week werd er in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Den Bosch. De laatste overwinning in een officiële wedstrijd van Almere City dateert uit begin april, toen werd Jong Utrecht verslagen. De laatste uitoverwinning van Almere is weer één maand langer geleden. De laatste ontmoeting tussen Almere en Fortuna resulteerde in een 2-0 overwinning voor Almere. Emrah Bassan maakte in deze wedstrijd zijn debuut voor de ploeg van Sunday Oliseh.

Almere City FC

Almere City verloor in de zomerstop veel belangrijke spelers. Sterspeler Ahannach vertrok naar Brighton, dat uitkomt in de Premier League. Ook Braken en Arica verlieten de ploeg uit de Polder. Met Kevin Brands haalde Almere hier een speler voor terug die in het verleden garant stond voor veel doelpunten in de Jupiler League. Dinsdag werd door de schapenkoppen nog een spits gehaald: Ezra Walian. Walian doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax en hoopt via Almere alsnog door te breken in het betaalde voetbal. Verwachte opstelling Almere City: Kramer, Owusu, Mirani, Mac-Intosch, Kvida; Salasiwa, Overtoom, Rijsdijk; Vaarnold/Valpoort, Brands, Hoefdraad

Fortuna Sittard

Zoals reeds vermeld mist Fortuna haar aanvoerder Perr Schuurs en het Portugese talent André Vidigal. Ook nummer 10 Gavin Vlijter is er niet bij. Vanwege een zware blessure zal Vlijter waarschijnlijk niet meer in actie komen dit seizoen. Naar verwachting wordt Schuurs vervangen door Heerings. Ook jeugdspeler Essers maakt aanspraak op de positie van Perr. Wie Gavin Vlijter gaat vervangen is de grote vraag. Zover bekend is aanwinst Engin nog niet speelgerechtigd en André Vidigal ontbreekt. De situatie maakt de weg mogelijk vrij voor Malsa. Malsa nam tegen Jong Ajax voor het eerst plaats op de bank. Het is nog niet bekend of hij klaar is om 90 minuten te spelen. Ook is het mogelijk dat Dianessy de ’10’ positie inneemt, in dit geval zal Avkovski waarschijnlijk de linksbuiten positie bezetten. Genoeg gespeculeerd, het is aan Sunday Oliseh om een opstelling in elkaar te knutselen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Heerings/Essers, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets, Malsa; Semedo, Dianessy, Stokkers.