Preview: Herstelt Fortuna zich tegen Utrecht? (Update)

De competitiestart van Fortuna gaf Sittard veel hoop. Door een prima tweede helft in Rotterdam wist Fortuna één puntje te pakken tegen Excelsior (1-1). Bovendien had regerend landskampioen PSV het loodzwaar in Sittard (1-2). Vrijdag trad Fortuna aan tegen ADO Den Haag, welke resulteerde in een kansloze 3-1 nederlaag. In het uitvak, op sociale media en op het forum lijkt veel van het optimisme dat heerste vervolgens vervlogen. Zaterdag heeft Fortuna echter de kans om zich te herstellen: FC Utrecht komt op bezoek.

FC Utrecht, de nummer zes van afgelopen jaar, is matig begonnen aan het huidige seizoen. In het openingsduel verloor Utrecht kansloos van PSV: 4-0. In de daaropvolgende wedstrijden werd er gewonnen van Zwolle (2-0) en gelijk gespeeld tegen VVV Venlo (1-1). In het seizoen 2001/2002 troffen Fortuna en Utrecht elkaar voor het laatst. In Utrecht wist de lokale FC met 3-0 te winnen van Fortuna. In Sittard speelden de ploegen gelijk. Vijfduizend toeschouwers zagen de wedstrijd toen eindigen in 3-3. Uiteindelijk scoorde Dirk Kuyt de 3-3 voor de Domstedelingen.

Door de matige competitiestart van FC Utrecht zal de ploeg van Jean-Paul de Jong gebrand zijn op het halen van een goed resultaat. Ook voor de ploeg van René Eijer en Kevin Hofland staat er enige druk op de wedstrijd. Mocht Fortuna ook voor Utrecht het hoofd buigen, mag de competitiestart met één uit twaalf teleurstellend genoemd worden. Of ligt het verwachtingspatroon dat wij van onze ploeg hebben wellicht simpelweg te hoog?

FC Utrecht

FC Utrecht zag na een succesvol seizoen enkele sterkhouders vertrekken. Sterspeler Zakaria Labyad verliet de FC voor een slordige zes miljoen. Momenteel houdt hij de bank warm bij Ajax, dat zich deze week kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League. Ook Yassin Ayoub vertrok naar een van de grote drie, Feyenoord nam hem transfervrij over. Buiten Laybad en Ayoub verlieten nog negen spelers Utrecht. De bekendste hiervan zijn Ramon Leeuwin, Giovanni Troupée (verhuurd) en Mateusz Klich. De elf vertrekkende spelers zijn vervangen door acht nieuwelingen. Simon Gustafson (Feyenoord), Joris van Overeem (AZ), Nicolas Gavory (Clemont Foot) en Leon Guwara (Werder Bremen) zijn gekocht. Othman Boussaid (SK Lierse) en Emil Bergstrom (Rubin Kazan) zijn transfervrij overgekomen. Oude bekende van de Eredivisie, Oussama Tannane (Saint Etienne) en Timo Letschert (Sassuolo), zijn op huurbasis overgekomen. Ook spits Simon Makienok maakt na één jaar blessureleed weer deel uit van de Utrechtse selectie. Verwachte opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Janssen, Bergstrom, Guwara; Emanuelson, Van Overeem, Gavory, Gustafson; Van de Streek, Kerk/Makienok.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna noteren we enkele mogelijke wijzigingen ten opzichte van vorige week. Zo liep Michael Pinto tegen ADO een dikke knie op, waardoor hij waarschijnlijk niet zal starten, zo meldt Dagblad de Limburger. Zijn vervanger is Marco Ospitalieri. Ook Djibrill Dianessy (lange blessure) en talent Aron Dobos (nog niet fit genoeg) ontbreken. De Limburgse krant meldt dat het duel met Utrecht te vroeg komt voor kersverse aanwinst José Rodriguez. ,,Hij heeft de laatste tijd alleen bij Mainz 2 getraind. Dat merk je en dat geeft hij zelf ook toe”, zei Eijer tegen het dagblad. Op de training van donderdagochtend liet hij in elk geval zien het net zonder problemen te vinden.

Ook de nieuwe vleugelaanvaller Lazaros Lamprou hoeft vermoedelijk niet te rekenen op speelminuten. Hij tekende vrijdag pas een huurcontract en heeft nog niet met de selectie meegetraind. Achter de naam Kai Heerings staat in elk geval een vraagteken. Hij verliet vandaag volgens Dagblad de Limburger ziek de training, al gaf René Eijer aan te verwachten dat de centrale verdediger tegen Utrecht ‘gewoon’ zal spelen. Onduidelijk is wie er op de linkervleugel zal starten. Lars Hutten, Gavin Vlijter en André Vidigal kregen allen een kans, maar geen van hen wist te overtuigen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers, Heerings, Dammers, Ospitalieri; El Messaoudi, Smeets; Semedo, Diemers, Vidigal/Vlijter; Novakovich.

 

Kom onze trots zaterdag steunen! Er zijn online nog meer dan genoeg kaarten te verkrijgen voor alle tribunes. Deze ploeg verdient, zeker in de Eredivisie, een goed gevuld stadion!

Geef een reactie