Transfers: na Rodriguez ook Lamprou naar Fortuna?

Fortuna Sittard wilde graag versterkingen centraal achterin , middenveld en vleugel aanval. De club heeft nog tot 1 september

De transferdeadline loopt in minder dan 24 uur af en traditioneel proberen clubs dan hun laatste slag te slaan. Dit geldt ook voor Fortuna, dat eerder deze week middenvelder José Rodriguez huurde. Weet Fortuna voor het verstrijken van de deadline nog een speler binnen te hengelen?

Het lijkt er in elk geval sterk op. Als we enkele Griekse sportsites mogen geloven maakt vleugelaanvaller Lazaros Lamprou (niet te verwarren met doelman Lamprou) op huurbasis de overstap naar Sittard. De twintigjarige Griek staat onder contract bij de Griekse bekerwinnaar PAOK uit Thessaloniki en speelde afgelopen seizoen 22 competitiewedstrijden bij middenmotor Panionios. Daarin scoorde Lamprou vijf maal en gaf hij twee assists. Lamprou manifesteert zich volgens de site Transfermarkt het liefst op de rechtsbuitenpositie, maar kan ook op links overweg. Daarmee lijkt het erop dat hij vooral wordt aangetrokken om de positie waar Gavin Vlijter en André Vidigal op spelen te versterken. Zowel Vlijter als Vidigal maakte in de competitiestart (te) weinig indruk. Overigens is de komst van Lamprou (nog) niet bevestigd door Fortuna zelf.

Eerder deze week wist Fortuna al middenvelder José Rodriguez op huurbasis aan zich te binden. De middenvelder, onder contract bij Mainz in de Bundesliga, heeft de jeugdopleiding van Real Madrid doorlopen. Zijn contract loopt bij de Duitsers tot 2020. Overigens kwam hij slechts sporadisch aan spelen toe in beide hoofdmachten. Eenmaal wel op het veld liet hij in 2016 een verpletterende indruk achter, zij het een negatieve. In het duel met Mainz tegen Augsburg kreeg hij een meer dan verdiende rode kaart.

 

Met de komst van Rodriguez hebben trainers René Eijer en Kevin Hofland meer smaken op het middenveld. Diemers, Ahmed El Messaoudi en Jorrit Smeets lijken vooralsnog zeker van een basisplaats. Met de jonge Bo Breukers en nieuweling George Mells, die nog aan het niveau moeten wennen, heeft het trainersduo weinig alternatieven. Lars Hutten kan wél op speelminuten rekenen, als vaste vervanger van het drietal in de basis. De spoeling is met Rodriguez – die zaterdag tegen FC Utrecht mogelijk zijn eerste minuten maakt – in elk geval dikker.

Door de komst van Rodriguez zal Fortuna niet langer interesse hebben in Thomas Bruns van Vitesse. Hij lijkt met meer dan 200 Eredivisiewedstrijden aan ervaring bij de Arnhemmers tussen wal en schip te zijn beland en mag worden verhuurd.

Wat betreft verhuur meldde FOX Sports een week geleden dat Fortuna ook interesse had in een van PSV’s grootste talenten uit de jeugdopleiding: Armando Obispo. De centrale verdediger tekende eind 2017 een profcontract tot de zomer van 2021 in Eindhoven. Hij lijkt echter niet voor te komen in de plannen van hoofdtrainer Mark van Bommel en mag nu elders op huurbasis ervaring op het hoogte niveau opdoen. Of Fortuna concrete interesse in hem heeft, is echter maar de vraag. Eerder haalde Fortuna de Slowaak Branislav Ninaj en Ruben Ramirez voor de positie centraal achterin. Vooralsnog verkoos Eijer Kai Heerings boven dit duo; iets dat opmerkelijk is. Heerings had afgelopen seizoen in de Jupiler League al geen basisplaats en heeft die vooralsnog nu – in de Eredivisie – wel.

Geef een reactie