Is Fortuna ook Helmond de baas?

Na een spectaculaire slotfase tegen Go Ahead Eagles wist Fortuna de tweede plaats op de ranglijst te pakken. Morgen mogen de Fortunezen weer aan de bak, de ploeg van Oliseh gaat op bezoek bij Helmond Sport. Helmond Sport staat op de achttiende plaats van de competitie, alleen Jong Utrecht en Volendam staan onder de Helmonders. In eigen huis werden er pas vier punten gepakt door Helmond. Pas in hun zevende thuisduel werden eindelijk drie punten gepakt op Sportpark de Braak: Emmen werd met 3-1 verslagen. Fortuna kan met een overwinning goede zaken doen, nummer 4 (De Graafschap) speelt tegen nummer 5 (Den Bosch) en koploper NEC speelt tegen nummer 6 (Telstar).

Helmond Sport is op basis van resultaten uit het verleden een van de favoriete tegenstanders van Fortuna. Van de laatste tien ontmoetingen verloor Fortuna er slechts één. Vorig seizoen was Helmond Sport op de Braak met 1-0 te sterk voor Fortuna. Weet Fortuna dit seizoen wel een overwinning te pakken in Helmond?

Helmond Sport

Helmond Sport, dat wordt gecoacht door Roy Hendriksen, is bezig aan een zeer zwak seizoen. Met slechts zeventien doelpunten is Helmond een van de minst scorende teams van de competitie. Van de zeventien goals werden er negen gemaakt door spits Naudts en vleugelspeler Zeldenrust. De geblesseerde centrale verdediger Verkoelen ontbreekt zeker. Verdedigers de Braal, Verkennis en Ormonde-Ottewil ontbraken tegen MVV met blessures, of deze jongens morgen tegen Fortuna weer deel uitmaken van de selectie, is niet bekend. Verwachte opstelling Helmond Sport: van Gassel, Zwanen, Warmolts, Janzen, Bourdouxhe; Edwards, Braber, Damen; Hiwat; Naudts, Thomassen.

Fortuna Sittard

Afgelopen vrijdag verschenen met Essers en Özer twee verrassende namen aan de aftrap. Özer kende een ongelukkig basisdebuut, hij moest geblesseerd het veld verlaten. Essers speelde een prima wedstrijd en verschijnt naar verwachting morgen opnieuw aan de aftrap. Naast Özer ontbreekt ook de geblesseerde Vlijter. Jeugdspeler Tinnemans is ook herstellende van een blessure en zal geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Invaller Vidigal liet opnieuw een goede indruk achter, waardoor de basisplaats van Askovski onder druk lijkt te staan. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Essers, Dammers, Schuurs, Ospitalieri; Saddiki, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski/Vidigal; Stokkers .