Jasper Waalkens naar Fortuna Sittard

De 25-jarige Jasper Waalkens wordt Fortunees. Jasper Waalkens, geboren in Schijndel, begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij het plaatselijke Avanti’31. Al snel toonden diverse profclubs belangstelling en werkte hij zich via de jeugdopleidingen van FC Den Bosch en PSV omhoog. Bij PSV groeide hij uit tot een groot talent en de toenmalige trainer Guus Hiddink liet hem regelmatig meetrainen met de A-selectie.

Als 16-jarige stond hij op de Herdgang tussen spelers als Philip Cocu en Alex. Tot een doorbraak bij PSV kwam het niet en in het voorjaar van 2009 vertrok Jasper Waalkens naar Willem II, waar hij in een jaar tijd twaalf wedstrijden speelde. De laaste zes maanden van dat seizoen kwam hij uit voor Helmond Sport (tien wedstrijden). Daarna ging hij naar FC Eindhoven, alwaar hij 3 jaar onder contract heeft gestaan. Bij FC Eindhoven kwam hij tot 104 wedstrijden.

Met zijn transfer naar Fortuna Sittard komt er een nieuw hoofdstuk in de carrière van Waalkens. Waalkens is erg blij met zijn overstap naar Fortuna Sittard. “Fortuna Sittard heeft zich gemeld waardoor ik vanaf het begin een goed gevoel had bij deze club. Na positieve gesprekken met hoofdtrainer Peter van Vossen en assistent-trainer Jeffrey Kooistra had ik het gevoel dat we eruit zouden gaan komen. De spelersgroep, maar ook het stadion, laten zien dat dit een club is waar veel potentie inzit. Ik hoop bij Fortuna Sittard een betere speler te worden en mijn bijdrage leveren aan mooie resultaten aankomend seizoen.”

Hoofdtrainer Peter van Vossen is erg tevreden met de komst van Waalkens: “Het is erg mooi dat een speler van dit kaliber voor Fortuna Sittard kiest. Jasper is een speler die zowel achter de spits als op de buitenkant kan spelen. Het is iemand met een actie die daardoor uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Het is nu belangrijk dat Jasper genoeg in stelling wordt gebracht zodat hij zijn specifieke kwaliteiten kan laten zien.”

Fortuna SC heet Jasper van harte welkom en wenst hem alvast alle succes toe in het nieuwe seizoen.

bron: Brabants Dagblad.