Jong PSV – Fortuna Sittard = 0-0

Fortuna Sittard speelde in de 8 ste ronde van de competitie een uitwedstrijd tegen Jong PSV. In Eindhoven eindigde het treffen in de Jupiler League in een 0-0 eindstand.

Een handjevol supporters (uit Sittard) zagen dat trainer Wil Boessen had gekozen voor een ‘never change a winning team’ concept en dus met Jordie Briels als rechtsback in de basis.

Kaya

Briels – Linssen – de Boer – Kis

Voorn – Gulpen – Zennaro

Khalouta – Nkoyi – Nepomuceno

Reserve: Dengis, Vets, Janssen (46), Amoah (60), Vlug (69), Vankan, Hendrickx

De Limburgse BVO uit de Westekijke Mijnbstreek begon goed aan de wedstrijd en spits Patrick N’Koyi had de 1-0 binnen 5 minuten na aanvang kunnen scoren. Een afgemeten pass van aanvoerder Ramon Voorn op de snelle Gavaro Nepomuceno bezorgde de goalgetter een kopkans die echter van de doellijn werd weggefrommeld door de Eindhovense doelman Benjamin van Leer.

Het veldoverwicht van Fortuna Sittard resulteerde echter niet in meer opgelegde kansen en de thuisploeg kwam na een kwartier spelen in de wedstrijd en wist een vrije trap vanaf de rechterzijde tegen het latwerk te mikken. De ‘pats’ tegen de dwarsligger mooi te horen in het lege Philips stadion.  Doelman Ferhat Kaya van Fortuna Sittard overigens goed bij deze doelpoging van de Brabanders.

Fortuna Sittard bleef de beter voetballende ploeg en zette de thuisploeg stout vast op eigen helft. Patrick N’Koyi creëerde zichzelf een goede mogelijkheid de score te openen echter het leer rolde millimeters naast de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg werd voor rust nog éénmaal gevaarlijk door Florian Josefzoon die aan de rechterkant van het veld voor enig PSV gevaar zorgde samen met zijn maatje Stanislav Manolev die als international van Bulgarije dit seizoen verdoemd is tot maandagavondvoetbal in de Jupiler League.

Al bij al een gezapige eerste helft met gele kaarten voor Jordie Briels en Franco Zennaro (beide Fortuna Sittard) waarbij de Limburgers het betere van het spel niet konden vertalen in meer doelpogingen, 0-0.

In de 2 de helft een nieuw gezicht aan Sittardse kant. Roel Janssen erin voor Sjoerd Linssen. De opening van deze helft veelbelovend want een vrije trap van Lars Gulpen werd bijna in het netje gewerkt door Aziz Khalouta die echter net één schoenmaat tekort kwam voor de openingstreffer.

Wie een leuk vervolg verwachtte kwam bedrogen uit. Jong PSV domineerde de 2 de helft qua balbezit zonder enige kans te creëren. Fortuna Sittard kwam er aanvallend amper meer aan te pas en leunde op haar verdedigende kwaliteiten. Linksback Kevin Kis kon zo uitgroeien tot ‘man of the match’. In blessuretijd en bij een 0-0 stand leek de wedstrijd dan toch nog te exploderen. Fortuna Sittard speler Gevaro Nepomuceno had zijn favoriete linkerkant ingewisseld voor de rechterflank en kapte zichzelf knap vrij. Zijn schot in de korte hoek werd echter gered door de PSV goalie. Niet veel later wederom een voorzet van de rappe aanvaller. Patrick N’Koyi en Franco Zennaro misten de voorzet echter op een haartje en 0-0 leek dan ook de eindstand te worden. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was echter nog voor PSV Eindhoven.  Een 20 meter schot van Peter van Ooijen werd echter goed gekeerd door Ferhat Kaya. De enige echte gevaarlijke bal op doel van de Eindhovenaren, waarvan acte.

De wedstrijd eindigde dus zoals hij begon en gelukkig ontbrak het deze Jupiler League match aan neutrale toeschouwers. De wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien. Tactisch klopte het bij Fortuna Sittard allemaal wel. Het vroeg storen en laten opbouwen door PSV-er Hjortur Hermannsson, de buitenspelval, het switchen van vleugelaanvallers en zelfs de tactische wissels waren ok. Het veldvoetbal was op deze troosteloze maandagavond echter te weinig. Beide teams grossierden in foutieve passjes en de pure wil om te winnen ontbrak simpelweg en verbloemden zelfs het lege stadion en dus elk gebrek aan ambiance.

Door het gelijke spel stijgt Fortuna Sittard naar de 8 ste plaats op de ranglijst. Volgende week spelen onze jongens thuis tegen Sparta Rotterdam. Een prachtig affiche tussen twee klassieke BVO’s.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen