Kan Fortuna stunten tegen AZ?

De geweldige prestaties van Fortuna Sittard beginnen in de media steeds meer aandacht te krijgen. Aanstaande woensdag krijgt Fortuna opnieuw de kans om men definitief te overtuigen van de kwaliteiten van de ploeg. Echter, Fortuna neemt het op tegen niet de minste tegenstander: AZ. De Alkmaarders staan op de derde plaats van de Eredivisie en met regelmaat spreken kenners zich in positieve zin uit over het spel van AZ. Alkmaar Zaanstreek zou op het moment de best voetballende ploeg van Nederland zijn. Afgelopen zondag ging AZ ongelukkig onderuit tegen Europa-League finalist Ajax (1-2). Voor de ploeg van John van den Brom is het bekertoernooi zeer interessant. Vorig jaar werd de finale verloren van Vitesse. Dat AZ de beker ook dit jaar zeer serieus neemt, bleek in de vorige rondes. Ook toen speelde AZ tegen Jupiler League clubs, MVV Maastricht en Almere City FC. Beide wedstrijden verscheen AZ met de sterkst mogelijke formatie aan de aftrap, hetgeen we woensdag ook verwachten tegen Fortuna Sittard. Weet Fortuna Sittard te stunten tegen de Alkmaarders? Of komt er een einde aan het bekertoernooi van Fortuna?

De laatste keer dat Fortuna en AZ elkaar troffen was in 2015. Een vriendschappelijk duel in Sittard werd met 5-0 gewonnen door AZ. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in een ‘officiële’ wedstrijd was in 2002, destijds kwam ons Fortuna nog uit in de Eredivisie. Beide clubs hebben gemeen dat cultheld Fernando Ricksen voor zowel Fortuna als AZ uitkwam. Na drie seizoenen in de Zaanstreek maakte Fernando de overstap naar Glasgow Rangers.

AZ Alkmaar

Zoals reeds gemeld is AZ bezig aan een uitstekend seizoen. Bovendien is de verwachting dat AZ met de vaste elf zal aantreden tegen Fortuna Sittard. Dit betekent dat Fortuna haar borst kan natmaken. Met Weghorst, Til en Jahanbakhsh beschikt AZ over prima spelers in de voorhoede. De laatst genoemde staat zelfs in de belangstelling van de buitenlandse subtop. Circa 300 supporters zullen woensdagavond afreizen naar Sittard. Verwachte opstelling AZ Alkmaar: Bizot, Svensson, Chatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Koopmeiners, Midtsjo, Til; Jahanbakhsh, Weghorst, Seuntjens.

Fortuna Sittard

Trainer Sunday Oliseh zal waarschijnlijk enkele wijzigingen in zijn opstelling (moeten) doorvoeren. Met nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop lopen enkele spelers op hun tandvlees. Ospitalieri moest tegen FC Den Bosch geblesseerd het veld verlaten, zijn plek wordt waarschijnlijk ingenomen door Heerings. Op het middenveld kampt Saddiki al enkele weken met pijntjes, het is zeer waarschijnlijk dat Schuurs een linie zal doorschuiven en Saddiki rust krijgt. Of Oliseh ook bankzitters Hutten, Engin en Vidigal een basisplaats gaat geven is nog onzeker, maar het lijkt erop dat de focus binnen Fortuna op de competitiewedstrijd tegen Jong Utrecht ligt. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Essers, Dammers, Heerings; Schuurs, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski/Vidigal; Stokkers/Hutten.

Voorspelling

Uw auteur verwacht een zeer lastige wedstrijd voor Fortuna. AZ is een van de beste ploegen van Nederland en heeft de KNVB beker hoog in het vaandel staan. Bovendien staat er aanstaande zaterdag een cruciale wedstrijd voor Fortuna op het programma. Fortuna kan zich verzekeren van een play-off ticket en misschien zelfs de tweede periodetitel winnen. Mijn verwachting is dan ook dat Fortuna woensdag strijdend ten onder zal gaan: 1-3.

ps: Het Supportershome is vanaf 18.00 uur open en zal ook na afloop gewoon voor de fans open zijn!