Laatste uitwedstrijd seizoen 2016/2017

Vrijdag staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Fortuna gaat op bezoek bij RKC Waalwijk, dat nog volop in de race is voor een play-off ticket. Het horen van het affiche RKC Away haalt bij menig Fortuna supporter de nodige herinneringen op. Het is 13 december 2010 als Fortuna al 89 weken geen uitoverwinning meer heeft geboekt. Fortuna mag uit bij nummer drie RKC gaan proberen een eind te maken aan deze dramatische reeks, al lijkt dit op voorhand mission impossible. In aanloop naar de wedstrijd weet Fortuna aanwinst Fernando Ricksen speelgerechtig te krijgen. Aan de hand van Fernando wordt er gestreden voor onze club en Fortuna weet een 2-3 overwinning te boeken bij de uiteindelijke kampioen RKC Waalwijk. ‘ RKC uit’ zal voor altijd gerefereerd worden aan de terugkeer van onze held Fernando Ricksen. Wanneer de mannen van Sunday Oliseh vrijdag dezelfde werklust kunnen tonen als Fernando wekelijks deed, dan zal Fortuna opnieuw drie punten meenemen uit Waalwijk.

Voor de supporters die aanstaande vrijdag de trip naar Waalwijk maken is het vooral hopen op een aantrekkelijke wedstrijd. Er staat immers niks meer op het spel voor Fortuna. RKC daarentegen zal voor de volle winst moeten spelen om uitzicht te houden op de nacompetitie. Eerder dit seizoen was het RKC dat Fortuna de eerste thuisnederlaag bezorgde, de ploeg uit Wolluk won met 0-1. Wel is Fortuna al bijna negen jaar ongeslagen in Waalwijk, dat we sinds 2008 slechts drie keer zijn afgereisd naar Waalwijk nemen we daarbij voor lief, het is een mooi statistiek.

RKC Waalwijk

In de selectie van RKC Waalwijk zien we enkele ‘grote namen’ voor Jupiler League begrippen. Namen als Evander Sno, Serginho Greene, Johan Voskamp en Fred Benson zullen bekend in de oren klinken. Topscoorder van de Waalwijkers is Langedijk, hij scoorde 16 keer. Ook Voskamp vond al 14 keer het net. Afgelopen week verloor RKC met 5-0 tegen Cambuur, de winnaar van de periodetitel. Toch zullen ze in Waalwijk niet wakker gelegen hebben van deze nederlaag (klik hier voor uitleg). Verwachte opstelling RKC: Vaessen, Ndefe, Greene, Wormgoor, Engberink; Nieuwendaal Sno, Rlenstra; Lazic, Voskamp, Langedijk.

Fortuna Sittard

Fortuna kan naar verwachting rekenen op een fitte selectie. Wat met name opvalt de laatste weken is het feit dat uitstekende eerste helften worden hervat met zeer zwakke tweede helften (Eindhoven uit, Oss thuis, Den Bosch uit). Naar verwachting houd Sunday vast aan dezelfde namen die tegen Den Bosch in het veld stonden: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Hadzjiev; Mares, Briels, Vlijter; Bassan, Stokkers, Dianessy.