Levensverhaal Karim Mossaoui

Oud-Fortunees maakt kans op EK zaalvoetbal

Deze week waren vele Fortunezen getuige van twee zaalvoetbal interlands tussen Nederland en Hongarije. Zo een 5.000 toeschouwers zagen verdeeld over maandag en dinsdag de oefenpotjes van Oranje welke als voorbereiding gelden voor het naderende EK in België.

Een opvallende naam binnen het zaalvoetbal team van Oranje was Karim Mossaoui. De voormalig voetballer van Excelsior, Helmond Sport en Fortuna Sittard maakte zijn debuut als international.

De voormalig middenvelder stopte na doodsbedreigingen in Bulgarije met het veldvoetbal . Na zijn periode binnen Fortuna Sittard speelde Karim bij het Bulgaarse Etar Veliko Tarnovo, een 2 de klasser. Toen de Rotterdammer om zijn salaris vroeg kreeg de voetballer te horen dat hij zijn familie nooit meer zou zien. Karim Mossaoui kreeg begeleiding van twee ‘bodyguards’ en vluchtte in het holst van de nacht terug naar Nederland. Bij TPP Rotterdam hervond de voormalig Fortunees  in de zaal her voetbalplezier, met als gevolg deze zomer misschien wel een waar Europees Kampioenschap.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen.