Newsflash rondom Fortuna

Divers nieuws

·         Oud-Fortunees Mark van Bommel werd deze week 37 jaar waarvan acte. Onze felicitaties natuurlijk aan Mark zelf, maar zeer zeker ook een beetje aan vader John en moeder Andrea die terecht trots zijn op zoonlief.

·         Ruud Boymans is met Willem II kampioen geworden van de Jupiler League. De oud-Fortunees uit Born scoorde dit seizoen aan de lopende band. Zijn teller staat inmiddels op 28 doelpunten. Een prachtig moment om bij stil te staan en indirect een compliment voor de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Volgend jaar weer een opgeleide telg erbij in de Eredivisie.

·         Ons huidig vlaggenschip van deze zelfde opleiding liet afgelopen weekend hele dure punten liggen tegen Excelsior Maassluis. In Sittard eindigde de wedstrijd in de 2 de divisie B in een 0-0 gelijkspel. Fortuna Sittard Ajeugd staat nu 2 de in de ranglijst en kent een achterstand van 2 punten op AFC. Op 3 mei 2014 volgt de apotheose. In de laatste speelronde van de reguliere competitie kan de Ajeugd nog altijd kampioen worden. AFC moet dan wel punten laten liggen tegen Spartaan en Fortuna Sittard moet de lastige uitwedstrijd tegen UVS winnend afsluiten. Om play-offs v eilig te stellen zal er sowieso gewonnen moeten worden. Inzet promotie naar de 1 ste divisie.

·         ‘Van sporten krijg ik energie’. Waar beter dan in het kielzog van het Fortuna Sittard stadion werd deze week de nationale Sportweek voor de Sittard-Geleense jeugd geopend. 3300 leerlingen waren aanwezig en zagen op de Sportzone presentator Jochem van Gelder het startschot geven voor een week vol met beweging.

·         Knotsgek. Ja de blikken richten we langzaam op vrijdag. Fortuna Sittard kan zich in Emmen namelijk op de laatste speeldag van de reguliere competitie plaatsen voor de play-offs ter promotie naar de Eredivisie. Het affiche Fortuna Sittard – Ajax is toch net wat interessanter dan Fortuna Sittard – Telstar.  Om alles zoveel als mogelijk in eigen handen te houden moeten we winnen. Het liefst met 5 of 6 doelpunten verschil. Afhankelijk van de uitslag VVV Venlo – Volendam / Graafschap – Jong Ajax volstaat echter ook een gelijkspel en in een uitzonderlijke situatie zelfs een nederlaag.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen