Nieuwe Raad van Commissarissen bestaat uit echte Fortunezen

De Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard is weer compleet, nu Patrick Brouns (48) en Christiaan Donners (37) zijn toegetreden. Hiermee komt een einde aan de transformatie die eerder dit seizoen werd ingezet. In november 2019 deden RvC-leden Johnny Creemers, Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quaedvlieg een stap terug. Met de toetreding van Brouns en Donners bestaat de nieuwe RvC – naast de zittende leden Rick Gruijters, Eric de Jong en grootaandeelhouder Isitan Gün – nu uit vijf personen

In de media wordt wel eens het beeld geschetst dat Fortuna Sittard, doordat het eigenaarschap van de Sittardse Trots bij de Turkse eigenaar Isitan Gun is gekomen, mogelijk zou vervreemden van haar roots. Het tegenovergestelde blijkt echter al jarenlang een feit te zijn. In alle geledingen komen de juiste mensen op de juiste plaats. Dit gebaseerd op kennis, kunde en betrokkenheid.

De nieuwe Raad van Commissarissen is daar een prima voorbeeld en afspiegeling van. Het controlerende orgaan van de BV Fortuna Sittard bestaat nu uit personen met een specifiek vakgebied in combinatie met een diepgewortelde achtergrond in de Fortuna Sittard scene en familie. Naast Eric de Jong -die namens Fortuna-SC de supporters belangen beheerd-, heeft immers ook Rick Gruijters een lange staat van dienst in de supporters-scene, eerst via het fanplatform Fortunahome.com en later via de supportersvereniging Fortuna SC.

Ook Christiaan Donners is geen onbekende van de Sittardse achterban. Christiaan is opgegroeid in Spaubeek en is al 30 jaar onafgebroken trotse bezitter van een seizoenkaart van Fortuna Sittard. In 2016 trad hij toe tot het bestuur van de STAK, het orgaan dat het ‘Gouden Aandeel’ beheert. Vanuit de STAK werkte hij innig samen met Fortuna SC  en maakt hij nu -tot volle tevredenheid en trots van het bestuur van de Fortuna SC- de stap naar de RvC. “Ik kom al mijn hele leven bij Fortuna en ben dan ook enorm trots nu deze rol te mogen vervullen. Ik kijk er naar uit om met mijn juridische kennis en ervaring bij te dragen aan de ontwikkeling van Fortuna tot een stabiele eredivisieclub.”

Fortuna SC is inmiddels in contact getreden met de STAK over de opvolging van de vrijgekomen voorzittersrol. We verwachten daar op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Geef een reactie