Nipte overwinning in oefenduel: 2-1

Fortuna Sittard heeft de oefenwedstrijd tegen het Belgische Patro Eijsden winnend afgesloten. Fortuna verscheen met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap, alleen Dammers maakte geen deel uit van de selectie. De Rotterdammer volgde het duel vanaf de zijlijn. Door doelpunten van Stokkers en Semedo boog Fortuna een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Al vroeg kwam Fortuna op het sportpark in Susteren op achterstand. Aanvoerder Schuurs liet zich gemakkelijk uitspelen, de aanvaller van Patro ronde vervolgens knap af met een lobje. Fortuna nam vervolgens het heft in handen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Dianessy en Stokkers kregen de beste mogelijkheden op de gelijkmaker. Zonder wijzigingen in de opstelling begon Fortuna aan de tweede helft. Na een klein uur spelen kopte Stokkers raak uit een voorzet van Ospitalieri. In de daaropvolgende minuten kreeg zowel Dianessy als Askovski een enorme mogelijkheid op de 2-1. Vlak voor tijd was het Semedo die Fortuna alsnog de overwinning bezorgde. Na een knappe actie schoof de Portugees de bal rustig in de onderhoek. Aanstaande dinsdag speelt Fortuna weer een oefenwedstrijd, dan in SC Susteren de tegenstander.

Opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun (63. Heerings), Essers, Schuurs, Ospitalieri; Smeets, Saddiki; Semedo, Dianessy (72. Breukers), Askovksi (63. Vidigal); Stokkers (72. Hutten).