Noordwijk eerste hindernis richting Europa

Aanstaande dinsdag kan Fortuna de eerste stap richting Europa zetten, VV Noordwijk is de eerste hindernis op weg naar De Kuip. De zaterdagamateurs van VV Noordwijk komen uit in de hoofdklasse A, het vijfde niveau van Nederland. Vorig seizoen eindigde de club op een keurige derde plaats. Ook dit jaar zijn de amateurs goed bezig. Na drie speelrondes staat de ploeg bovenaan met een maximale score. Ook het doelsaldo van Noordwijk liegt er niet om: 9-0. De thuishaven van Fortuna’s opponent, Sportpark Duinwetering, biedt plaats aan 5900 toeschouwers. Onder andere Wesley Sneijder en Edwin van der Sar doorliepen een deel van hun jeugdopleiding bij de ploeg uit Noordwijk.

Fortuna Sittard en de KNVB Beker zijn doorgaans geen goed huwelijk. Afgelopen jaar eindigde het bekertoernooi al in de eerste wedstrijd tegen Spakenburg. De ploeg van Sunday Oliseh zal dit jaar hopelijk een langer bekeravontuur kennen. De KNVB Beker blijft immers mogelijkheid bieden op hele aantrekkelijke thuis- en uitwedstrijden.

Fortuna Sittard

Fortuna beschikt naar verwachting, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Gavin Vlijter, over een fitte selectie. Over het meespelen van Lars Hutten is tot op heden nog niks bekend. Afgelopen vrijdag was de aanwinst nog niet speelgerechtigd en nam plaats op de Ricksen Side. Mogelijk geeft Sunday Oliseh een kans aan spelers die in de competitie nog niet hebben kunnen rekenen op (veel) speelminuten. Heerings, Malsa, Engin en Essers zijn namen die dinsdag zomaar eens aan de aftrap zouden kunnen verschijnen. Over een te verwachte opstelling doen wij dus ook geen uitspraken.

VV Noordwijk

In de selectie van VV Noordwijk zien we één (soort van) bekende naam: Denzel James. De vleugelaanvaller was in de winterstop van het seizoen 2014-2015 op de proef bij Fortuna Sittard. Naar verwachting begint Noordwijk met dezelfde namen als in de afgelopen competitie wedstrijd, deze werd met 6-0 gewonnen van Nootdorp. Verwachte opstelling VV Noordwijk: Amezrine, Brocker, Van der Neut, Overvliet, Ten Hoope; Le Congé, Dorothea, Wendt; Reynaers, Westdijk, James .