Ook Edwin Hermans topkandidaat

De zoektocht naar de ideale trainer

Fortuna Sittard heeft aan de KNVB toestemming gevraagd om nog even geduld te hebben inzake het aanstellen van een nieuwe trainer. Sinds het onvermijdelijke ontslag van oefenmeester Peter van Vossen acteert de Limburgse BVO ‘diplomaloos’. Ad interim coach Jeffrey Kooistra zal naar grenzende waarschijnlijkheid dan ook komende vrijdag, wanneer Fortuna Sittard thuis speelt tegen RKC Waalwijk, als hoofdcoach fungeren.

Het uitstel van Fortuna Sittard is vanwege de precaire financiële situatie (hieraan gekoppeld een KNVB meetmoment op 1 november) niet geheel onverwacht. Onze club stevent af op een begrotingstekort en hoewel alle evt. tekorten gedekt worden door enkele zwaargewichten binnen onze organisatie is dit een uitermate vervelend gegeven. Een tijdelijke terugkeer naar categorie 1 behoort zelfs tot de reële scenario’s. Iets waar ook de nieuwe trainer rekening mee dient te houden. Hoewel de statistieken en het verontrustende gegeven dat Jeffrey Kooistra dezelfde (suïcide) speelstijl hanteert dan zijn voorganger, is het dan ook te billijken dat onze club en de nieuwe trainer hun tijd nemen.

De keuze voor een nieuwe trainer dan ook essentieel voor de sportieve toekomst van onze club.

Onze club is op zoek naar een relatief jonge peoplemanager. Ene echter wel met de nodige ervaring en technische bagage. Met name dit laatste ontbreekt binnen de huidige structuur van de club. Geen wonder dat de naam dan ook valt van Wil Boessen (51 jaar). De oefenmeester staat bekend als een succestrainer. Ook iemand die de hele dag op de club verkeerd, en ja ene met een uitgesproken mening over hoe een club technisch bezien gerund moet worden.

De Sittardenaar behoort dan (wellicht)  ook tot het illustere kandidatenlijstje welke inmiddels is geslonken tot 5 namen. Als eerder vermeld op deze webpagina behoort ook Marino Pusic (44 jaar) tot één van de topkandidaten. De voormalige assistent trainer van o.a. NAC Breda heeft opvallend genoeg reeds een gesprek gevoerd met RvC lid Jo Abelshausen, waar je zou verwachten dat Charly Chudik in deze de kar zou trekken.

Een 3 de naam welke behoort tot de uitverkorenen is oud-Fortuna Sittard speler Edwin Hermans (41 jaar). Bij uitstek een people manager welke ruim 5 jaar ervaring heeft opgedaan als assistent trainer bij Willem II en MVV Maastricht. Een geweldige kans voor zowel club als oud-speler ligt in het vooruitschiet.

Welke andere namen op het lijstje staan van onze club? Het blijft giswerk. Opvallend genoeg horen we tijdens de Oktoberfeesten wel een opvallende naam passeren: Nebojsa Gudelj (47 jaar), voormalig hoofdtrainer van NAC Breda. Hoe serieus we dit geluid moeten nemen na 10 halve liters zal moeten blijken.

Fortuna SC, Linford