Op zoaterdigaovend den goan de lampe aan…..

´Op zoaterdigaovund,  den goan de lampe aan…….´….morgen mag hij weer klinken, deze hit. Sinds de laatste thuiswedstrijd op een zaterdag is het nu alweer ruim 5 maanden geleden. Roda JC was toen de tegenstander, herinneringen daaraan heb ik niet meer :). Morgenavond spelen we namelijk thuis tegen Almere City FC, om het maar een keer voluit te schrijven, de club waar we in het begin van het seizoen onze trainer en toch heel wat voornamelijk jeugdspelers weghaalden, in een poging om onze club te versterken. Helaas heeft dat heel anders uitgepakt, dan velen met mij hadden gehoopt…….

Maar goed, de gasten uit Almere spelen een voor hun doen al geslaagd seizoen. Met de winst van de tweede periode is de nacompetitie al gegarandeerd. Een toetje dat vele clubs toch wel goed kunnen gebruiken en ook zeker Almere, dat zijn thuiswedstrijden ook voor amper meer dan anderhalve man en een paardekop afwerkt. Wat wel niet vergeten mag worden is dat Almere er relatief goed voorstaat, inmiddels na een wisselvallige periode terug te vinden op plek 10 maar wel met een topscorer, Vincent Janssen, die in de belangstelling staat van menige eredivisie club. Iets waar men bij onze club van droomt, is daar waarheid. Zijn vertrek, tegen een mooie afkoopsom is zo goed als zeker aan t eind van dit seizoen. De spits scoorde inmiddels alweer 14 keer en droeg zodoende bij aan het puntenaantal van 37 dat de bezoekers inmiddels hebben,

De ploeg van trainer Fred Grim speelt behoorlijk voetbal, scoort regelmatig en beschikt naast Vincent Janssen (die uitgerekend zaterdag weer terugkeert van een schorsing) ook nog over ervaren spelers als Norair Mamedov, Sander Keller en ex VVV-er Leon de Kogel. Voor de bezoekers een duel om de aansluiting terug te vinden met de top 8, want afgelopen Carnavalsmaandag verloor men op eigen terrein met 0-1 van het VVV van o.a. Ramon Voorn (wat klinkt dat raar om dat zo te schrijven). Ze zullen dus extra gemotiveerd zijn om de drie punten mee terug te winnen naar het shithole, waar wij ook zo graag en dan het liefst meteen weer weggaan ook. Eerder dit seizoen werd er door Fortuna kansloos met 3-0 verloren in Almere, mede door een rode kaart die toenmalig aanvoerder Ramon Voorn opliep (en die later werd kwijtgescholden door de KNVB). Nog een band die we hebben met de bezoekers is wellicht assistent trainer Marco Heering, gekend van zijn escapades tijdens zijn korte carriëre in Sittard. Keeper Eternadi is nog een twijfelgeval maar dat is slechts een lichte twijfel. Zijn blessure, die hij in het duel tegen VVV opliep, zou zodanig hersteld zijn, dat hij gewoon kan starten en aldus zal de basiself dan als volgt kunnen zijn : Eternadi – Keller, Quatsen, Bouma, Toet – Kip, Receveur, Hoefdraad – Dissels, Janssen en Boldewijn.

Dan Fortuna Sittard…..de eerste wedstrijd na de Carnaval is meer dan cruciaal. Wil je de aansluiting niet verliezen met de plekken 10-15 dan zul je echt weer eens drie punten moeten gaan behalen en ook moeten scoren. In de laatste vier wedstrijden scoorden de club alleen via Joeri Schroijen één schamel doelpunt. In het verleden was Almere niet een tegenstander om echt wakker van te liggen, maar in de realiteit van vandaag is elke tegenstander voor Fortuna gevaarlijk, hetgeen dus wel de boel op scherp zou moeten zetten. Sinds het seizoen 2007/2008 speelden de teams 13 keer tegen elkaar en won Fortuna 7 keer en speelden we zes keer gelijk. Dus met het oog op die statitistiek kunnen we morgen met vertrouwen tegemoet zien. Was het maar zo makkelijk, zou ik bijna zeggen…….

Fortuna, waar de laatste tijd alles draait om het behalen van categorie 2 is geen schim meer van de ploeg die we vaak waren in de afgelopen seizoenen. Voetballend is het niet best, met een absoluut dieptepunt in Velsen anderhalve week geleden,  en balbezit duurt niet langer dan tot rond de middenlijn. Dat zo een wedstrijd lastig te spelen is, dat mag wel logisch zijn. Hoe dan ook, je bent Fortunees niet voor even, maar voor je hele leven….. Op de afsluitende training die onder koude winderige omstandigheden werd afgewerkt in Sanderbout hedenochtend ontbraken een aantal spelers alsmede trainer van Vossen, die geveld is door griep. Lars Gulpen kampt met een achillespeesblessure, en Jordy ter Borgh heeft een nog niet bekende allergie opgelopen en speelt morgen ook niet. Koppel hieraan de langdurige geblesseerde Elroy Pappot (en Niels Vets), inclusief de laatste wedstrijd schorsing van Sem de Wit en dan mogen de puzzelaars weer aan het werk.

Aanvoerder Roel Janssen zal samen met sterkhouder Ferhat Kaya weer de kar moeten trekken en wellicht ook weer moeten scoren, want dit seizoen deed de Venlonaar dat al 5 keer (waarvan 1 keer in een bekerwedstrijd). Door de blessures, ziektes en schorsingen zal de opstellingen nog gissen blijven maar de spoeling is heel dun dus zoveel te gissen valt er ook niet. Ik zet in op Kaya – Kis, Linssen, Janssen, Turan – Briels, Vankan, Mert – Vanmaris, Conneh (de Groot) en Schroyen.

Welke uitslag er uit de bus komt………….??

Scheidsrechter in het Fortuna stadion is de heer van de Graaf, geassisteerd door de heren Brink en Vandeursen. De ´man met het bord´ is dhr. Selier. De scheidsrechter hadden we 1 keer eerder dit seizoen, en die wedstrijd wonnen we destijds met 1-0. Hoop doet leven 🙂

Fortuna SC, Harald