Oproep Kevin Hofland aan alle Fortunezen

Beste supporters, sponsoren, vrijwilligers,

Het eerste wat u denkt zal zijn: “Daar komen ze weer.” En ik denk dat dat terecht is. Ook ik denk al jaren “daar gaan we weer met Fortuna, weer problemen of ze maken weer beloftes die ze niet nakomen.” Ondanks deze gedachte bij u en mezelf zit er diep in mij nog steeds dat groen-geel hart.

Ik ben opgegroeid bij Fortuna op de bijvelden naast de Baandert. Als jongetje had ik de eer om daar te mogen komen voetballen. Eenmaal daar ging ik uiteraard ook wedstrijden bezoeken en had ik een droom: Spelen in Fortuna Sittard 1!!! Na mijn hele opleiding doorlopen te hebben, in de tussentijd op het randje van afvallen gestaan, kreeg ik de kans om in het groen-gele shirt te mogen spelen. Dit was mijn droom en die had ik waargemaakt niet alleen door talent en geluk maar vooral door DOORZETTINGSVERMOGEN!!!

Door Fortuna heb ik een mooie carriere doorlopen en volgde ik Fortuna op de voet vanuit binnen- en buitenland. Ik werd gevraagd voor Ambassadeur van de jeugdopleiding en binnen 3 seconden had ik al JA gezegd. Dat groen-gele hart en gevoel is nooit verdwenen, ook al heb ik me vaak afgevraagd “waarom ben ik toch verliefd op deze club waar het al jaren rommelt?”

In 2012 werd ik gevraagd om de club te helpen als interim Technisch Directeur, een zware opgave en ik schrok wat ik tegenkwam. Na een helaas te korte periode ben ik weg moeten gaan door prive omstandigheden en bleef ik maar denken aan die roemruchte club. In een korte periode heb ik samen met een vriend Kia als sponsor binnengehaald en in het kielzog ook DLM. Deze mensen kenden Fortuna niet, maar zijn in voor- en tegenspoed toch verliefd geworden op Fortuna Sittard.

Zoals altijd onderhouden wij veel contact en adviseerde ik een beetje op de achtergrond. Nu zitten we in een periode waar de licentie van Fortuna Sittard in gevaar is en waar de meeste de redenen wel van hebben gehoord en gelezen. Mijn vrienden belden mij op met dit nieuws en ik dacht toen ik het hoorde: “ Niet weer he?” Ergens diep van binnen kwam het weer in me op: “ Kevin, kom op ze hebben jou geholpen om je successen te behalen.” En daar kwam dat woord weer DOORZETTEN!!

En deze lokroep kon ik niet weerstaan nadat ik mijn vrienden gesproken had en Joppe Sangen en ik wist wat er moest gaan gebeuren. En wat er gaat gebeuren als dit ons lukt. Dus ik besloot om te gaan helpen. De doelstelling is om tot een normale realistische structuur in de club te komen en niet voor de korte termijn, maar voor de lange termijn.

Om dit te realiseren moeten we samen eerst zorgen voor de korte termijn en dat is kort dag. En ik heb nog steeds dat DOORZETTINGSVERMOGEN om hierin 100% te geloven en het gaat de goede kant op, alleen zijn we er nog niet.

Daarom vraag ik U als sponsor, supporter, vrijwilliger van deze mooie groen-gele club:

“KOM OP LATEN WE ER MET ZIJN ALLEN VOOR ZORGEN DAT FORTUNA SITTARD DE LICENTIE BEHOUDT EN DRAAG OP UW MANIER UW STEENTJE BIJ. WANT NET ALS BIJ MIJ ZIT OOK BIJ U DIEP VAN BINNEN TOCH DAT STUKJE GROEN-GEEL WAT UITSTRAALT: DOORZETTINGSVERMOGEN???!!!”

IK ALS SUPPORTER VAN FORTUNA SITTARD HOOP UIT DE GROND VAN MIJN HART DAT U MEEHELPT OM VAN FORTUNA WEER EEN GEZELLIGE, MOOIE MAAR VOORAL STABIELE CLUB TE MAKEN!!

Met vriendelijke en groen-gele groet,

Kevin Hofland