Over hitsige hanen en kippen

Gisterenavond in kasteel Limbricht bleek eens te meer dat onze club een trouwe schare fans heeft. De opkomst was groot, zeer groot zelfs, samen met de verwachtingen onder de fans.

Martin Masset gaf in de eerste helft een uitleg over het traject wat was afgelegd onder zijn bewind, wat er gebeurd was met de plannen van weleer en wat er zoal mis is gegaan. Ruiterlijk gaf hij hierbij toe dat hij ook zijn fouten heeft gemaakt en gaf hij wat meer inzicht in de keuze om dit seizoen volledig te richten op het financieel gezond maken van de club. Dat dit enig succes heeft mag blijken, ten koste van sportieve kansen, is er keihard gesneden in kosten en zijn zaken zover mogelijk in orde gemaakt. Qua uitgave kant zit Fortuna bij de beter presterende clubs in de Jupiler League, qua inkomstenkant zijn er nog groeimogelijkheden (een mooie spin om eigenlijk te zeggen dat sponsorinkomsten nog lang niet op niveau zijn). Samengevat ziet dit er rooskleurig uit, mits er nog een extra stap gemaakt kan worden.

Het eerste opmerkelijke nieuwtje (al was het voor sommigen geen nieuwtje te noemen meer): het eerste positieve meetmoment is gehaald, een whopping 80 punten werden toebedeeld door de KNVB voor maart. Tevens werd duidelijk dat er voor de vorige meetmomenten niet in beroep wordt gegaan. Conform wat juristen vonden zou een een eventueel beroep 50/50 zijn qua mogelijk succes. De KNVB leek onder de indruk van de inspanningen van Fortuna en bood in ruil aan om in plaats van een rechtzaak te gaan voeren tegen elkaar, actief te helpen met het volgende meetmoment.

Na het in het zonnetje zetten van nog enkele mensen kwam daarna het echt grote nieuws en dat ging over (hoe kan het ook anders bij een bvo): GELD, veel geld naar blijkt. Zonder een naam bekend te mogen maken lijkt Fortuna een investeerder te krijgen die, gespreid over 3 jaar tijd, een 2,3 miljoen euro in de club wil steken, in ruil voor een belang in de vereniging. Dit bedrag lijkt los te staan van de groep investeerders waar sprake van wordt als we categorie 2 eindelijk bereiken. Volgens onze voorzitter is het akkoord er al mondeling en zal in april alles definitief worden afgerond, waarna er meer bekend gemaakt kan worden. Er hangen enige voorwaarden natuurlijk aan vast vanuit de investeerder zijn kant: onder andere dat er draagvlak moet zijn clubbreed.

Samengevat was de avond misschien niet helemaal wat eenieder ervan verwacht had of op had gehoopt, maar gezien wat er bereikt is geworden zou de huidige status enkele jaren geleden als opmerkelijk worden bestempeld of misschien een wereldprestatie zelfs. Wat rest zijn nog 2 stappen voor de slapende reus helemaal wakker geschud kan worden: definitief categorie 2 bereiken en de investeerder(s) binnen krijgen. Gezien het volgende meetmoment gaat over de begroting van komend seizoen, de KNVB actief Fortuna wil helpen hiermee en er investeerders op de stoep staan zou dit een formaliteit moeten gaan worden.

team radiofortuna present, zoals altijd

journalisten aanwezig. Twan Spiertz zorgde voor een objectief bericht. Thumbs up daarvoor

voorzitter Masset verteld zijn verhaal.

Gespannen gezichten onder de grote groep aanwezigen.

Luchtige onderbreking van het programma

Clubheld John die zich de tranen in de ogen lacht.

Jo Abelshausen en John van Bommel kijken elkaar tevreden aan.

“oef”, na al die jaren lijkt dit op een grote zucht van opluchting

René ter Borgh, de nieuwkomer dit jaar, die ook goed werk verricht voor ons groen-geel.

JvB stelt voor om eventueel Roda maar op te kopen. Navraag leert dat mocht dat gebeuren, ze definitief in het groen-geel aan het spelen komen 😉

Bron:Fortunasc, Janko Knops