PEC Zwolle – Fortuna (3-1) in de media

Fortuna Sittard en uitwedstrijden. Ook afgelopen zaterdag in en tegen Zwolle bleek deze combinatie weinig succesvol. Door het uitverlies (3-1) blijft het totale aantal behaalde punten bij uitwedstrijden dit kalenderjaar steken op één. Fortuna mag zich het verlies zelf aanrekenen, dat door een snelle 1-0 achterstand werd ingeleid. De oliedomme rode kaart van Amadou Ciss hielp eveneens niet. Een kort mediaoverzicht nadat we letterlijk ziek werden van deze uitpot.

Zoals altijd beginnen we het mediaoverzicht met de samenvatting van afgelopen weekeinde. HIER kun je die terugzien. Na 36.55 minuten start het item over Zwolle v Fortuna.

Daarnaast kun je uitgebreide tekst- en fotoverslagen HIER (clubsite Fortuna), HIER (Lateral Boys), HIER (VI), HIER (1Limburg) en HIER (De Stentor) teruglezen.

Hoofdtrainer Sjors Ultee stelde voor de camera’s van de NOS: “Ons begin was gewoon slecht en dat kan je aan vanalles wijten, maar dat mag geen excuus zijn. De rode kaart van Ciss is nog zo’n voorbeeld van een grote fout.” Op de clubsite van Fortuna stelt hij: “We wisselen goede fases in de wedstrijd af met grote fouten. We laten zien dat we een goed niveau kunnen halen, maar zijn nog niet in staat om dit niveau lang genoeg vast te houden. Daar moeten we nu echt stappen in gaan maken.”

Op Voetbalprimeur wordt Amadou Ciss als een van de flops van het weekend aangemerkt. Daar valt te lezen: ‘Een lichte overtreding, maar bovenal een oliedomme actie: Ciss maakte tegen PEC Zwolle een natrappende beweging tegen Sai van Wermeskerken en kon na tussenkomst van de VAR vertrekken. Het zijn acties die je je eenvoudigweg nooit kunt veroorloven in een uitwedstrijd tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie.’

Wedstrijdstatistieken door de NOS:

 

 

Geef een reactie