Periodetitel: de scenario’s

Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode is Fortuna een serieuze kandidaat om de bronzen stier mee naar Sittard te nemen. Fortuna Sittard, Jong Ajax en NEC lijken de enige overgebleven ploegen in de race om de periodetitel. In theorie maken ook FC Den Bosch, Telstar en Emmen nog aanspraak op de periode. Echter, de kans dat Fortuna, Jong Ajax en NEC nog zodanig veel punten verspelen dat deze ploegen nog in aanmerking komen voor de periode, lijkt volkomen onwaarschijnlijk.

De stand:

1. Jong Ajax 17 punten 13+

2. Fortuna Sittard 16 punten 12+

3. NEC 14 punten 4+

De volgende scenarios zijn nog mogelijk voor Fortuna:

Fortuna wint de periode. Fortuna weet zowel Jong Ajax als NEC achter zich te houden in de eerste periodetitel. In dat geval wint Fortuna de bronzen stier , een play-off ticket en 75.000 euro prijzengeld.

Fortuna eindigt tweede achter Jong Ajax. Jong Ajax sleept de eerste periodetitel binnen. In dat geval gaat de bronzen stier naar Amsterdam. Fortuna moet genoegen nemen met het play-off ticket en 75.000 euro prijzengeld.

Fortuna eindigt tweede of lager achter NEC (en Jong Ajax). Fortuna grijpt zowel naast de eerste als de tweede plaats. Dit is het slechtst mogelijke scenario waarbij Fortuna met lege handen blijft.

Programma’s van de kanshebbers om de periodetitel:

Fortuna Sittard: FC Eindhoven thuis, De Graafschap uit.

Jong Ajax: GA Eagles uit, FC Eindhoven uit.

NEC: FC Volendam uit, Jong Utrecht thuis.