Preview: “Fortuna wilt via counters toeslaan”

Fortuna Sittard nestelde zich middels een 2-0 thuisoverwinning in speelronde 1 aan de top van de Jupiler League. Komende vrijdag mogen onze jongens voor het eerst acteren op vreemde bodem. In Den Bosch is de plaatselijke FC gastheer en de Brabanders kenden op geheel eigen wijze ook een goede start van de competitie. In de Brabantse derby werd er in Tilburg tegen kampioenskandidaat Willem II gelijkgespeeld (2-2).

Trainer  Ruud Kaiser laat zijn licht schijnen op het treffen van komende vrijdag: “Wij hebben een goede voorbereiding achter de rug waarin de ploeg niet alleen keihard heeft gewerkt, maar ook veel progressie heeft geboekt. In de wedstrijd tegen FC Twente kwamen onze tekortkomingen nog duidelijk naar boven waardoor aanpassingen nodig waren. Met name op tactisch gebied staat het bij ons sindsdien een stuk beter. In de gewonnen oefenduels tegen Koot Azur, Ross County en OFI Kreta speelden wij bij vlagen uitstekend voetbal. De zeges waren dik verdiend en geven mij veel vertrouwen voor de toekomst. Deze groep beschikt namelijk over veel voetballend vermogen en bestaat bovendien uit een goede mix van routine en jeugd. Willem ll speelde ons in de eerste twintig minuten compleet weg en wij mochten blij zijn dat wij op dat moment slechts met 1-0 achterstonden. Na wat tactische omzettingen kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en kwamen wij nog voor rust langszij. Na de pauze kregen wij de beste kansen om op voorsprong te komen, maar vlak voor tijd was het Willem ll die op voorsprong kwam. Wij toonden wederom veerkracht en maakten alsnog de verdiende 2-2. Fortuna Sittard is het seizoen zeer goed begonnen met een 2-0 overwinning op de Graafschap. Ik verwacht echter dat ze het initiatief aan ons zullen laten en via counters willen toeslaan. Wij zullen dus zelf het spel moeten maken en moeten proberen om hun verdediging te slechten. Daarbij zullen wij alert moeten blijven op hun uitvallen. Makkelijk zal het dus zeker niet worden, maar we gaan er in eigen huis alles aan doen om de overwinning binnen te slepen. ”, aldus de oefenmeester in het stadsblad s’Hertogenbosch.

In Den Bosch wacht Fortuna Sittard niet alleen een gemotiveerde tegenstander, ook zal men voor het eerst dit seizoen in aanraking komen met kunstgras en een fanatieke thuisaanhang in een uitwedstrijd. Wel weet de Limburgse BVO zich gesteund door plusminus 250 getrouwen. Trainer Wil Boessen kan in principe beschikken over een volledige selectie met dien verstande dat Niels Vets en Fatih Turan geblesseerd zijn. Aanvoerder Yoann de Boer is aan de beterende hand maar het duel in Den Bosch lijkt te vroeg te komen.

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard:…..never change a winning team.

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Jansen – Kis

Vlug – Voorn – Zennaro – Nepomuceno

N’Koyi – Amoah

Opvallend: Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno kennen een FC Den Bosch verleden.

De wedstrijd begint vrijdag 9 augustus aanstaande om 20.00 uur en Fortuna SC doet nog GEEN live radioverslag van deze 2 de wedstrijd van de kersverse competitie 2013-2014. Fotograaf Niels van Renen verzorgt zaterdag wel voor u een sfeer/fotoverslag.

Een prettige wedstrijd toegewenst….it’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen