Preview: FC Oss – Fortuna Sittard

Sjoerd Linssen maakt debuut in basis

Fortuna Sittard treedt vrijdagavond aan tegen het Brabantse FC Oss. De ploeg van trainer Wil Boessen mist de geschorsten Yoann de Boer en Kevin Kis. Ook kan onze oefenmeester geen beroep doen op Niels Vets, Timothy Dreesen, Jeffrey Vlug en Fatih Turan. Achter het meespelen van Yonathan Hendrickx staat een vraagteken.

Onze oefenmeester kan zich dan ook makkelijk verschuilen achter een ongelooflijk gemis van 5 a basisspelers. Wil Boessen prefereert in de voorbereiding naar het treffen echter de positieve benadering: “Als de nummer 1n en 2 voor een positie geblesseerd staan, krijgen de nummer 3 en 4 een kans. Fortuna Sittard kent een grote spelersgroep en kan deze problemen opvangen. In Oss gaan we voor de winst!”

Strijdlustig, dapper maar ook realistisch? We weten het rond de klok van 22.00 uur.

De vele blessures en schorsingen leidden tot onderstaande basiself:

Kaya

Hendrickx – Voorn – Janssen – Linssen

Briels – Gulpen – Zennaro

Khalouta – N’Koyi – Nepomuceno

Mocht Yonathan Hendrickx afhaken zal trainer Wil Boessen, Jordie Briels als rechtsback laten beginnen. Aziz Khalouta zou dan als rechtshalf kunnen fungeren met Patrick Amoah als extra spits.

Tegenstander FC Oss begon zeer bijzonder aan de competitie. Niet door hoogstaand voetbal, maar met name haar tegenstanders baarden opzien. In de eerste 3 rondes waren respectievelijk Jong Twente (away, 3-0), Jong Ajax (home, 2-0) en Jong PSV (away, 4-0) de opponent. Alleen van Jong Ajax werd gewonnen en onze tegenstander lijkt dit seizoen dan ook niet bij machte mee te spelen voor de prijzen, getuige ook de 15 de plek op de ranglijst.

In de technische staf van FC Oss verkeren de oud-Fortunezen Rein Baart en hoofdtrainer Anton Janssen. Beide ‘Fortunezen’ weten dat ze in de wedstrijd welke om 20.00 uur begint, niet kunnen beschikken over Lorenzo Pique (geschorst). Zijn vervanger is Zdenko Kapralik.

Basiself FC Oss:

Arends

Monteiro – Kapralik – Tissingh – Ramlal

Vd Ouweland – Janssen – Vd Sloot

Deenen – Vd Meiracker – Vd Sande

Scheidsrechter deze vrijdagavond is de heer Lindhout. Hopelijk dat de scheidsrechter een andere cursus betaald voetbal heeft gedaan dan zijn collega vd Kerkhof die vorige week de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Volendam naar de klote hielp. Hopelijk dat we vrijdag wel weer kunnen juichen en de frustratie over de totaal onnodige nederlaag hebben weggespoeld. Fortuna SC wenst onze jongens veel succes in’ de hel van Oss’: het Frans Heesen stadion. Met name debutant Sjoerd Linssen wensen we veel plezier, it’s showtime!

Statistieken FC Oss – Fortuna Sittard, laatste 10 ontmoetingen (2x winst, 2x gelijk, 6x verlies)

·         Seizoen 2012-2013: FC Oss – Fortuna Sittard = 0-3

·         Seizoen 2011-2012: FC Oss – Fortuna Sittard = 1-3

·         Seizoen 2009-2010: FC Oss – Fortuna Sittard = 1-1

·         Seizoen 2008-2009: FC Oss – Fortuna Sittard = 1-0

·         Seizoen 2007-2008: FC Oss – Fortuna Sittard = 2-0

·         Seizoen 2006-2007: FC Oss – Fortuna Sittard = 2-1

·         Seizoen 2005-2006: FC Oss – Fortuna Sittard = 3-1

·         Seizoen 2004-2005: FC Oss – Fortuna Sittard = 3-3

·         Seizoen 2003-2004: FC Oss – Fortuna Sittard = 3-1

·         Seizoen 2002-2003: FC Oss – Fortuna Sittard = 3-2

Nawoord: Radio Fortuna SC zal een live verslag uitzenden van de wedstrijd, uiteraard is deze te volgen via onze webpagina. Zaterdag zullen één of enkele fotoreportages volgen van de 4 de ronde in de Jupiler League tussen FC Oss en ons eigen Fortuna Sittard.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen